GroenLinks


-

GroenLinks is diervriendelijkste partij

17 december 2002

Dit blijkt uit een onderzoek van Stichting Wakker Dier naar het stemgedrag van de politieke partijen in de Tweede Kamer. GroenLinks krijgt het rapportcijfer 9.4. De regeringspartijen zijn het dieronvriendelijkst.

Uit het onderzoek blijkt dat de regeringspartijen CDA, VVD en LPF samen met SGP en Leefbaar Nederland vrijwel consequent tegen verbeteringen van het welzijn van dieren in de bio-industrie stemmen. Bij het onderzoek werden door Wakker Dier aan elke stemming over dierenwelzijn punten toegekend en dit levert voor het CDA een rapportcijfer op van 2.7, voor VVD een 2.3 en de LPF scoort het laagst met een 1.8. Ook SGP en Leefbaar Nederland krijgen een dikke onvoldoende, namelijk een 3.7 en een 2.5. Met CDA, VVD en LPF aan het roer kwam dan ook dieronvriendelijk beleid tot stand waarin onder andere het verbod op de legbatterij en nertsenfokkerij weer ongedaan werden gemaakt.

PvdA (7.4), SP (9.2)en D66 (7.2) scoren net als GroenLinks een voldoende. De Christenunie (5.9) krijgt afgerond nog net een voldoende.

Klik hier voor het persbericht van Wakker Dier


-
Meer weten? E-mail info@groenlinks.nl