Korps: Friesland, plaats: Fryslân 17-12-2002
Politieberichten van 17/12 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Leeuwarden: verkeersgevaarlijk gedrag
Maandag omstreeks 11.45 uur reden de bestuurders van blauwe Volkswagen Golf en een rode Mazda vanaf de E-10 over de Groningerstraatweg in de richting Leeuwarden. De bestuurders van beide auto`s hinderden elkaar en probeerden elkaar van de weg te drukken. Ter hoogte van het Otterpark haalde de bestuurder van de Volkswagen via het voorsorteervak voor rechtsaf de voor hem rijdende Mazda in. Tussen het Otterpark en de afslag Vondelingenweg remden beide bestuurders verschillende malen sterk af en trachten elkaar weer in te halen, waarbij de overige verkeersdeelnemers werden gehinderd en moesten afremmen. Bij de verkeerslichtinstallatie op de Groningerstraatweg Lekkumerweg stoppen beiden en dreigde de bestuurder van de Volkswagen een leeg flesje naar de andere bestuurder te gooien. Een politieman, die in zijn eigen auto achter de beide bestuurder reed, kon erger voorkomen. Tegen beide bestuurders zal proces-verbaal worden opgemaakt. De politie vraagt de verkeersdeelnemers, die van het vorenstaande getuige zijn geweest, om zich te melden, telefoon 0900 8844.

Stiens: inbraak gemeentehuis
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in het gemeentehuis aan de Ljipstrjitte. Hoe men binnen gekomen is niet duidelijk. Er zijn geen braaksporen aangetroffen. Vanuit een kantoorruimte heeft men 2 complete computers meegenomen. Aangifte hiervan is gedaan door een 53-jarige inwoonster van Hijum.

Heerenveen: aanrijding lichtgewonde
Maandag omstreeks 07.45 uur vond op de Rijksweg A32 onder Heerenveen een eenzijdig ongeval plaats. De bestuurster van een personenauto reed in de richting Wolvega. Een voor haar rijdende auto remde af, waarop de bestuurster, een 22-jarige inwoonster van Joure, eveneens op de rem trapte. Vervolgens raakte ze in een slip en botste tegen de vangrail. De bestuurster raakte lichtgewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Na behandeling in het ziekenhuis kon de vrouw weer naar huis. De auto werd weggesleept.

Leeuwarden: diefstal personenauto
Van maandag op dinsdag werd vanaf de Wijnhornsterstraat een personenauto, merk Opel Kadett, kleur zwart, voorzien van het kenteken XT-67-VS, gestolen. De auto stond voor de woning van de eigenaar. De eigenaar, een 31-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Kornwerderzand: snelheid
Dinsdag omstreeks 10.45 uur werd op de Rijksweg A7 onder Kornwerderzand een bestuurder van een bestelauto gecontroleerd. De bestuurder, een 35-jarige inwoner van Amelo, reed met een snelheid van 123 kilometer per uur, terwijl 70 was toegestaan. De bestuurder kreeg een bekeuring en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272