Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 17-12-2002
Persberichten district Maastricht (HP; 13.50 u) Dinsdag, 17 december 2002

District Maastricht

Maastricht, auto zwaar beschadigd na slip.
Een 38 jarige inwoonster van Maastricht is dinsdagmorgen 17 december 2002 op de Meerssenerweg te Maastricht licht gewond geraakt nadat haar auto in een slip geraakte en een aanrijding veroorzaakte. Mogelijk door een combinatie van een nat wegdek en een te hoge snelheid raakte de bestelauto van de inwoonster van Maastricht vanmorgen omstreeks 05.25 uur op de Meersserweg te Maastricht in een slip. De bestelauto schoof daardoor van de rijbaan, raakte een verkeersbord en een muurtje van een tuinafscheiding en reed vervolgens nog twee geparkeerde personenautos aan. Beide autos werden door de aanrijding beschadigd. De bestuurster klaagde over nekletsel en vervoegde zich op eigen gelegenheid bij de afdeling spoedeisende hulp van het ziekenhuis te Maastricht. De politie maakte van het verkeersongeval proces-verbaal op.

Maastricht, inbraak in woning.

Op maandag 16 december 2002 heeft tussen 13.00 en 18.00 uur in een woning aan de Halvemaanstraat te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot de woning werd verkregen vermoedelijk door via de brievenbus het slot open te hengelen. De woning werd doorzocht waarbij een computer, audioapparatuur en een televisie werden ontvreemd. De bewoner heeft van de diefstal aangifte gedaan.

Maastricht, voetganger ernstig gewond bij verkeersongeval. Een 38 jarige voetganger woonachtig te Puth is maandag 16 december 2002 op Weert te Maastricht aangereden door een automobiliste. Het slachtoffer is ernstig gewond opgenomen in het Academisch ziekenhuis te Maastricht.
De inwoner van Puth liep maandag 16 december 2002 over Weert in de richting van Kruisdonk te Maastricht in gezelschap van een vrouw. Het slachtoffer werd van achteren aangereden door een 54 jarige automobiliste uit het Belgische Aywaille die beide voetgangers in het geheel niet gezien had.
De aanrijding kon plaatsvinden door een combinatie van slecht zicht door regenval, minder goede straatverlichting ter plaatse en het donker gekleed gaan van het slachtoffer. Door de aanrijding raakte het slachtoffer ernstig gewond en kwam in een greppel naast de rijbaan terecht. Een ambulance heeft het slachtoffer ter plaatse eerste hulp verleend en vervolgens overgebracht naar het Academisch ziekenhuis te Maastricht. Hij bleek een ernstig hoofdletsel opgelopen te hebben en werd opgenomen. De politie stelt een verder onderzoek in.