Ingezonden persbericht

LAST MINUTE 2002
Intermezzo sluit het jaar af met stevige kost:
Krachtige vormen of in zware materialen, keramiek, meubelen, sieraden, lampen, mannenkleding. Jurgen Reichert, Ingrid Larssen, Arno Kortschot, SinsdeWitte, Ineke Hans, Manita Kieft,

T/m 28 december in Intermezzo voorstraat 178, Dordrecht 078 6136307 openingstijden Wo - za 11.00- 17.00uur
Extra: dinsdag 24 december en op afspraak


1 Arno Kortschot , meubelobjecten in zink.
Beeldhouwer op de grens tussen kunst en vormgeving. De objecten verraden weinig van de functie die er af en toe in verborgen zit. De eigenaar bepaalt uiteindelijk of hij dit beeld in gebruik neemt, als zitplaats of bergruimte". Zo kan een serie zinken blokken een prachtig beeld in de ruimte vormen en meteen een lichtbron zijn of een bergruimte, waarna onmiddellijk de vraag opkomt, mag ik dit beeld wel in gebruik nemen.


2 Inge Lankhof sieraden
Deze edelsmid werkt met edele en onedele materialen. Uitgangspunt is altijd weer het contrast, dat kan zijn in materiaal, maar ook in bewerking. In deze expositie zijn vooral ringen te zien. Op het eerste gezicht grove stoere ringen, maar bij nader inzien fijne details, zoals een pareltje of draadje tere kunststof of wat te denken van een metalen feestring met daarin verborgen een serpentine.


3 Ineke Hans keramiek
Ineke Hans is inmiddels als typisch Nederlands vormgeefster geen onbekende meer in Intermezzo, eerder waren haar Hollandse klompen en kunsstof schorten te zien, maar ook haar recycling PVC zwarte buitentafels vonden hun weg naar enkele Dordtse achtertuinen. Haar laatst keramiekwerk 'Zwart Goud' was in oktober te zien op de beurs in Kortrijk. Deze unica zijn gerealiseerd door haar in het Europees Keramisch werkcentrum in Den Bosch.


4 Manita Kieft keramiek
Stevige vazen die prachtig zullen staan op menig kantoor. De zintuigen zijn hierop verbeeldt door middel van dagelijkse iconen in zwart wit. 'Zien' bijvoorbeeld door een televisie, een leesbril of een lichtschakelaar en 'proeven' door een sigaret, een flesopener en natuurlijk een mond.


5 Ingrid Larssen, Kragen
Kragen, sommigen geplooid en plat gevouwen en andere weer wafelvormig genaaid. Voor elk object gebruikt Ingrid zo'n drie tot zes meter Thaise zijde. Het beeld dat onstaat door de gebruikte techniek en materiaal is metalig, volumineus en zwaar, terwijl het in werkelijkheid juist een aangenaam licht en zacht gevoel om de hals geeft.


6 SINSDEWITTE verlegt de grenzen van het klassieke herenoverhemd Met haar collectie herenoverhemden verlegt SINSDEWITTE de grenzen tussen zakelijkheid en vrije tijd. Zij houden hierbij geen rekening met de etiquette van het klassieke herenoverhemd, maar koesteren wel de elementen die in dit kledingstuk een belangrijke rol spelen. Geïnspireerd door natuurlijke elementen en Japanse werkkleding presenteert SINDEWITTE een vernieuwende overhemdencollectie.

8 Jurgen Reichert
Lampen van silicone met namen van exotische bloemen en zee anemonen.

meer info Jolanda Branderhorst 06 13428808