Politie Zaanstreek-waterland

18:59 16-DEC-02
LOC: LANDSMEER, AMSTERDAMSEPAD

Vrouw in gezicht gestoken
Een 48-jarige vrouw uit Landsmeer werd door een onbekende man verschillende malen met een mes in haar gezicht gestoken. Ook sloeg de man haar een blauw oog. Haar verwondingen moesten in het ziekenhuis worden gehecht. De man was haar aanvankelijk tegemoet gefietst, toen de vrouw op weg was naar haar woning in Landsmeer. Hij was gekeerd, haalde haar in en dwong haar te stoppen. Hij eiste geld, waarna een worsteling ontstond. Daarbij werkte hij de vrouw naar de grond en ging boven op haar zitten. Vervolgens sloeg hij haar en stak haar met een mes. Ook sneed hij de jaszakken van de vrouw open, kennelijk op zoek naar haar portemonnee. Toen de man dacht dat er iemand aan kwam, liet hij de vrouw los en fietste weg in de richting van Amsterdam. Vlak daarna kwam er uit de richting Amsterdam een man aan fietsen, die het slachtoffer aanvankelijk als haar belager meende te herkennen, maar dat blijkt achteraf niet juist. De politie wil graag in contact komen met deze mogelijke getuige. De dader was tussen de 25 en 30 jaar oud, ongeveer 1,75 m tot 1,80 m lang en had een licht getinte huidskleur. Hij droeg een donkere muts, jas en broek. Getuigen worden verzocht te bellen met de politie op 0900-8844


**
22:20 16-DEC-02
LOC: WORMERVEER, DE MEI

Autodief rijdt andere auto's aan
Een onbekende bestuurder is met een door hem gestolen auto tegen een lantaarnpaal en twee andere geparkeerde auto's aangereden. Deze auto's kregen kras- en deukschade. De ontvreemde auto betreft een blauwe Fiat Croma met het kenteken JV-RP-14.


**
23:37 16-DEC-02
LOC: ZAANDAM, DODONAEUSSTRAAT

Frituurpan in brand
In de keuken van een flatwoning raakte een frituurpan in brand, waardoor ook het plafond vlam vatte. De bewoners konden de flat op tijd verlaten. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de brand. Vanwege de hevige rookontwikkeling werden de bewoners door ambulancepersoneel onderzocht, doch niemand ondervond nadelige gevolgen van de brand. De schade beperkt zich tot de keuken. De bewoners hebben de nacht elders doorgebracht.


**
08:06 17-DEC-02
LOC: ZAANDAM, PAUWENVEN

20 ruiten van school ingegooid
Tijdens de afgelopen avond of nacht werden aan de voor- en achterzijde van een school in totaal 20 ruiten ingegooid. Vermoedelijk heeft men dat met kiezelstenen gedaan. In de buurt wordt geklaagd over jeugdoverlast. Onderzocht wordt of die jeugd iets met de vernielingen heeft te maken.


**

09:48 17-DEC-02
LOC: WESTZAAN, VELDWEG

Auto gestolen
Aan het eind van gisterenavond of in de afgelopen nacht heeft men een auto gestolen. Het betreft een blauwe Opel Kadett met het kenteken TS-44-PS. De auto heeft deukschade aan de linkervoorkant.


**

Vandaag geen mededelingen van het Verkeers Handhavings Team.


---