Het Nederlandse Rode Kruis

17 december 2002
Kom op voor de hongerende Afrikanen!

In zuidelijk Afrika en in de Hoorn van Afrika speelt zich al lange tijd een ramp van ongekende omvang af: Miljoenen mensen lijden honger. Om een grote ramp te voorkomen is direct voedselhulp nodig. In Nederland hebben de Samenwerkende Hulporganisaties giro 555 geopend.

Wij zijn op zoek naar 20 gezinnen in Nederland die een week lang willen leven van een voedselpakket zoals het Rode Kruis verstrekt in noodsituaties. Op die manier kunt u de situatie in Afrika zichtbaar en voelbaar maken in Nederland. Het doel is zoveel mogelijk geld in te zamelen voor giro 555, het actienummer voor hongerend Afrika.

Per persoon krijgt u van ons:

1 kilo bonen

2 kilo tarwemeel

1 ½ kilo pasta

1 liter olie
gist, suiker, zout

Het pakket voorziet ruim voldoende in de dagelijkse energiebehoefte. U mag water en kruiden toevoegen en krijgt tips om de producten te verwerken. U kunt uw ervaringen en recepten uitwisselen met andere deelnemers. Verder mag u mag koffie en thee drinken (zonder melk). Dit doet u zeven dagen, van 6 tot en met 12 januari 2003.

Uw ervaringen worden gepubliceerd op onze website. Ook kunnen journalisten u hiervoor benaderen.

U kunt u aanmelden t/m 22 december 2002. Vervolgens nemen wij contact met u op. Mocht u niet in goede gezondheid zijn of zware arbeid verrichten dan is deelname aan de actie niet mogelijk. Als u wordt geselecteerd uit de aanmeldingen, krijgt u aanvullende informatie over de actie.

Durft u? Klik dan hier! Schrijf in op de e-mail nieuwsbrief
Geef uw mening over deze website
Geven uit schuldgevoel?! Praat mee in het forum! Over het gebruik van het Rode Kruisteken
Bulgarije: zorg voor ouderen
Word lid of donateur
Docent? Word vrijwilliger bij het Rode Kruis!
Wat is opvang en verzorging?