Nieuwsbericht

dinsdag, 17 december 2002, 15.40 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Alkmaar, dinsdag, 17 december 2002.
Dinsdagmorgen tussen 07.30 en 08.20 uur werd een verlichtingscontrole gehouden op de Zeswielen. Tijdens deze controle werden 19 bestuurders bekeurd omdat zij geen of geen goede verlichting voerden. Het betrof zowel bestuurders van fietsen als van bromfietsen.

Verkeerscontroles
Alkmaar / Limmen, maandag 16 december 2002.
Maandag werden verschillende verkeerscontroles gehouden in Alkmaar en Limmen. Op het verkeersplein Kooimeer, de Oude Kanaaldijk en de Bergerweg in Alkmaar werd gecontroleerd op het negeren van het rode verkeerslicht en de rijrichting in voorsorteervakken. In totaal werden 25 bestuurders bekeurd omdat zij niet stopten voor het rode verkeerslicht. Zeven bestuurder kregen een bekeuring omdat zij een andere rijrichting volgden dan die welke door pijlen in de voorsorteervakken waarin zij reden werd aangegeven. Op de Rijksweg in Limmen werden vier autobestuurder bekeurd omdat zij te snel reden. De hoogste snelheid bedroeg 99 km/u waar een maximumsnelheid geldt van 80 km/u. Twee bestuurders haalden in op een plaats waar dat verboden was en werden hiervoor bekeurd.

Man gewond na aanrijding
Alkmaar, maandag 16 december 2002.
Maandagmiddag omstreeks 17.20 uur vond een aanrijding plaats op de kruising van de Bestevaerstraat met de Kitmanstraat. De bestuurder van een bedrijfswagen, een 50-jarige man uit Heerhugowaard, reed op de Kitmanstraat en verleende op de genoemde kruising geen voorrang aan een personenauto bestuurd door een 46-jarige man uit Alkmaar, die op de Bestevaerstraat reed. Een aanrijding was het gevolg. Hierbij raakte de Alkmaarder gewond. Hij is met nekletsel en een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis en daar opgenomen. Het dochtertje die bij haar vader in de personenauto zat is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Het is niet bekend of zij door de aanrijding gewond is geraakt.

Gestolen auto aangetroffen
Alkmaar, dinsdag 17 december 2002.
Dinsdagmiddag werd op het Hofplein een bestelwagen aangetroffen die bleek te zijn gestolen. De eigenaar had afgelopen maandag aangifte gedaan van de diefstal van de auto die toen geparkeerd stond op de Kanaalkade. Surveillerende agenten van de parkeerpolitie troffen het voertuig aan. De eigenaar is van het aantreffen in kennis gesteld.

NOORDKOP

Armband uit woning gestolen.
Den Helder, maandag 16 december 2002.
Vandaag heeft de bewoonster van een woning aan de Krugerstraat aangifte gedaan van diefstal van een armband uit haar woning. Deze diefstal vond afgelopen zondagmorgen plaats. De vermoedelijke dader is een vrouw van tussen de 30 en 40 jaar. Zij gaf zich uit als medewerkster van de Thuiszorg. Nadat de vrouw het slachtoffer had geholpen met aankleden ging zij naar de bovenverdieping om, zoals ze zei, haar handen te wassen. Kort daarop verliet de vrouw de woning. 's Avonds miste de bewoonster een gouden armband die op haar slaapkamer had gelegen. De dader sprak gebrekkig Nederlands en droeg een zwart leren jas, een zwarte broek en een donker grijs hoofddoekje. Informatie bij de Thuiszorg leerde dat daar geen vrouw werkt die aan het signalement voldoet.

Diefstal auto
Den Helder, maandag 16 december 2002.
Tussen zondag 12.30 uur en maandagmiddag 15.00 uur werd een personenauto gestolen vanaf de Westgracht. De eigenaar parkeerde zijn auto daar op zondag en toen hij maandagmiddag zijn auto wilde pakken bleek deze te zijn verdwenen. Volgens omwonenden stond de auto er maandagmorgen al niet meer. Het betreft een auto van het merk Fiat, type Punto C75 EL. De auto is grijs van kleur en voorzien van het kenteken LJ-VJ-75. Een ander auto, eveneens een Fiat Punto die ook op de Westgracht geparkeerd stond trachtte men te stelen. De sloten van beide portieren werden vernield. Het is niet bekend of beide feiten zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Voetgangerster gewond na ongeval
Den Helder, maandag 16 december 2002.
Maandagmiddag omstreeks 17.30 uur raakte een 42-jarige inwoonster van Den Helder gewond bij een aanrijding op Marsdiepstraat ter hoogte van de Waddenzeestraat. De vrouw stak via een voetgangersoversteekplaats de rijbaan van de Marsdiepstraat over toen zij werd aangereden door een personenauto bestuurd door een 45-jarige vrouw uit Den Helder. Door de aanrijding raakte de voetgangster gewond. Zij is met letsel aan een arm overgebracht naar het ziekenhuis.

WESTFRIESLAND

Scooterrijder gewond
Bovenkarspel, maandag 16 december 2002.
Maandagmiddag even na 16.00 uur is een 16-jarige scooterrijder gewond geraakt nadat hij slipte en tegen een geparkeerde bus gleed. De jongen reed over de Spoorsingel in Bovenkarspel vanaf de richting Middenweg. De jongen reed ongeveer 70 kilometer per uur toen de scooter plotseling begon te slippen. De jongen had de scooter niet meer onder controle en reed recht op een geparkeerd busje af. De jongen sprong van de rijdende scooter af en rolde door tot hij naast het busje tot stilstand kwam. De scooter is onder het busje tot stilstand gekomen. Ambulancepersoneel constateerde diverse schaafwonden en kneuzingen bij de jongen.

Onder invloed in de auto (1)
Wognum, maandag 16 december 2002.
Maandagavond omstreeks 23.45 uur is een 42-jarige automobilist uit Sneek aangehouden langs de A7 ter hoogte van Wognum omdat hij 160 kilometer per uur reed. Bij de controle bleek de man teveel gedronken te hebben. Hij blies 690 ug/l terwijl 220 ug/l het wettelijk toegestane maximum is. De man kon zijn rijbewijs inleveren en kreeg tevens een proces-verbaal.

Onder invloed in de auto (2)
Hoorn, dinsdag 17 december 2002.
Dinsdagochtend omstreeks 0.50 uur is een 35-jarige man uit Zwaag gecontroleerd op het gebruik van alcohol in het verkeer langs de Poortwachter in Hoorn. De man blies 260 ug/l en heeft een proces-verbaal gekregen.

Getuigen van mishandeling gezocht
De Goorn, zaterdag 14 december 2002.
In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 17-jarige inwoner van Berkhout mishandeld in een horecagelegenheid in De Goorn. De jongen is even na middernacht op de fiets naar huis gegaan en rond 3.15 uur constateerde zijn familie dat hij nog niet thuis was. De familie is gaan zoeken en vond de jongen verward terug op het Westeinde in Berkhout. Hij was in elkaar geslagen en heeft een jukbeenfractuur en een hersenschudding aan de mishandeling overgehouden. De jongen is naar het Westfries Gasthuis in Hoorn overgebracht. Aangezien de jongen niets meer kan herinneren van de mishandeling, zoekt de politie getuigen die meer over het geval kunnen vertellen. De politie van Hoorn is te bereiken onder het nummer 0900-8844.

Man vindt bromfiets van zoon terug
Hoogkarspel, zondag 15 december 2002.
Op donderdag 5 december is er een bromfiets uit een schuur aan de Dahliastraat in Hoogkarspel gestolen. De eigenaar van de bromfiets hoorde dat de gestolen bromfiets afgelopen zaterdag in Hoorn was gesignaleerd. De volgende dag is de man naar Hoorn gegaan om te kijken of hij de bromfiets zag en dat bleek al snel het geval. Hij sprak de jongen die bij de bromfiets stond aan en belde de politie. Het bleek de bromfiets van de man te zijn. De jongen is aangehouden en heeft een proces-verbaal gekregen.

Botsing op A7
Berkhout, dinsdag 17 december 2002.
Dinsdagochtend omstreeks 7.20 uur heeft er een botsing tussen twee auto's plaatsgevonden op de A7 ter hoogte van Berkhout. Een 29-jarige vrouw, die in de richting van de N243 ging, wilde tijdens het invoegen de vrachtwagen die voor haar reed inhalen. Aangezien de vrachtwagen zelf ook aan het invoegen was, moest de vrouw naar de meest linkse rijbaan uitwijken. Daar kwam net een bedrijfsauto aangereden met daarin een 34-jarige inwoner van Spanbroek. Deze man kon de vrouw niet meer ontwijken waarna een aanrijding ontstond. Beide bestuurders zijn met de schrik vrijgekomen.

Fietsverlichtingscontrole
Zwaagdijk/Lutjebroek/Enkhuizen, dinsdag 17 december 2002. Dinsdagochtend is er op diverse locaties in Zwaagdijk, Lutjebroek en Enkhuizen een fietsverlichtingscontrole gehouden van 7.15 uur tot 8.15 uur. In die periode zijn 37 bekeuringen uitgeschreven voor fietser zonder deugdelijke verlichting.