Politie IJsselland EXTRA PERSBERICHTEN ZWOLLE

Getuigen gezocht van aanranding

ZWOLLE Maandagavond 18 december rond 18.30 uur hebben twee jongemannen een 16-jarig meisje uit Zwolle aangerand op het Kerkbrugje. De politie is nu op zoek naar getuigen van deze aanranding.

Het meisje fietste vanuit de stad over het Kerkbrugje. Toen ze aan het eind van de brug was werd ze door twee jongemannen van haar fiets getrokken. De mannen dwongen haar in de richting van de school. In een bosje tegen een hek begonnen de twee haar te betasten. Het meisje verzette zich echter hevig en kon even later wegkomen. Ze kon haar fiets weer pakken en wegrijden.

De recherche is op zoek naar getuigen van deze aanranding. Volgens het slachtoffer liepen er tijdens het incident verschillende mensen over de brug. Zij worden gevraagd contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844.

Onderzoek autodiefstallen afgerond

ZWOLLE Een speciaal rechercheteam van de Zwolse politie heeft een onderzoek naar twee verdachten van auto-inbraken afgerond. De twee worden verdacht van 56 auto-inbraken sinds 1 januari jl. in de regio IJsselland en omliggende regio's. Zij zitten op dit moment in bewaring en zullen binnenkort moeten voorkomen.

De twee, een 30-jarige man uit Zwolle en een 27-jarige man met de Poolse nationaliteit, werden op 19 november jl. aangehouden op de hoek van de Pottenbakkersstraat met de Leerlooierstraat, nadat gezien was dat zij in een auto inbraken. In de woning van de Zwolse verdachte werden vervolgens 46 autoradio's aangetroffen.

De twee braken in in auto's door autoruitjes te vernielen of door portieren te forceren. Vervolgens namen ze de autoradio weg. Opvallend daarbij is dat er in alle gevallen sprake was van radio's met afneembare frontjes die de eigenaren blijkbaar niet hadden weggenomen. De twee mannen hadden de bedoeling om de radio's af te voeren naar Oost-Europa.

Binnen de Zwolse recherche is inmiddels een speciaal team werkzaam dat zich alleen richt op inbraken in auto's en diefstal van autoradio's. Het blijkt dat er meerdere dadergroepen actief zijn op dit gebied en dus blijft het rechercheteam actief.

De politie waarschuwt bezitters van auto's voor auto-inbraken en raadt aan om afneembare frontjes altijd mee te nemen als een auto geparkeerd wordt.


---

Met vragen over bovenstaande berichten kunt u terecht bij Nanda Kappers, telefoon 038-4963183.