Ingezonden persbericht

Hitachi Data Systems werkt met marktleiders aan Microsoft System Architecture voor Enterprise Data Centres

Architecture Guide voor Enterprise Data Centers, gebaseerd op Windows 2000 Server-platform en Hitachi storage-hardware en software

Waardenburg, 17 december 2002 - Hitachi Data Systems (HDS), dochter-onderneming van Hitachi Ltd. (NYSE: HIT), neemt deel aan het Microsoft System Architecture-programma (MSA) voor Enterprise Data Centres (EDC). Binnen dit programma worden de beste software, hardware, services en ondersteuning van netwerkconnectiviteit getest binnen datacentre-infrastructuurimplementaties op basis van het Windows 2000 Server-platform. De MSA EDC biedt zakelijke klanten een Prescriptive Architecture Guide (PAG). Met de PAG als richtlijn kunnen bedrijven essentiële datacentre-services implementeren en tegelijkertijd de tijd, kosten en risico's die gepaard gaan met een bedrijfsbrede uitrol minimaliseren.

"De richtlijnen voor de MSA EDC kunnen zeer waardevol zijn voor onze klanten", zegt Steve East, Vice-President Storage Integration van Hitachi Data Systems."Om de doelstellingen van onze TrueNorth-strategie: het vereenvoudigen, beschermen en optimaliseren van informatie-infrastructuren, te realiseren, nemen we deel aan programma's die de interoperabiliteit van hoogwaardige oplossingen vergroten. Zo krijgen klanten de beschikking over gebruikersvriendelijke en tijdbesparende oplossingen voor het opzetten van de bedrijfskritische storage-infrastructuren."

De services voor EDC zijn gezamenlijk gebouwd, getest en gedocumenteerd. Microsoft werkt daarbij samen met marktleiders als Hitachi Data Systems om zeker te stellen dat de geteste configuraties klanten ondersteunen bij het opzetten van een gedistribueerde datacentre-omgeving. De inzet van de technologie van Microsoft en haar partners draagt bij aan het vereenvoudigen, beschermen en optimaliseren evenals aan de schaalbaarheid van deze omgeving. Andere deelnemers aan dit programma zijn Brocade, CommVault Systems, HP, McData, NetIQ, Nortel en Unisys.

"Hitachi Data Systems levert met haar storage-expertise en -producten als de geavanceerde Lightning 9900 Series een structurele bijdrage aan de MSA EDC", aldus Jim Hebert, General Manager Windows Server Product Management Group bij Microsoft Corp. "De prestaties, betrouwbaarheid en schaalbaarheid van op Windows Server gebaseerde infrastructuren binnen Enterprise Data Centres zijn met de richtlijnen van de MSA EDC gegarandeerd."

De storage-oplossingen op basis van de PAG bieden een aanbevolen, gestandaardiseerde en beheerbare blauwdruk voor de bouw van een betrouwbare, schaalbare IT-infrastructuur met hoge beschikbaarheid. Deze is gebaseerd op de Hitachi Freedom Storage Lightning 9900 Series-systemen, software als Hitachi Dynamic Link Manager, ShadowImage, Remote Console, Command Control Interface (CCI) en diensten als SplitSecond Solutions for SQL. De PAG biedt een stapsgewijze richtlijn voor de bouw en configuratie van de dataservices-componenten van de MSA EDC. Daartoe behoren tevens de installatie van SQL Server 2000 Enterprise Edition en SQL Server 2000 Network Load Balancing, failover-clustering en de installatie van SQL Server 2000 Enterprise Edition op een Unisys ES 7000-server met het Hitachi Freedom Storage Lightning 9900 Series-systeem.

Over Hitachi Data Systems
Hitachi Data Systems helpt ondernemingen hun informatie optimaal in te zetten. Daartoe zet HDS haar TrueNorth-strategie in, gericht op storage-oplossingen die informatie-infrastructuren vereenvoudigen, beveiligen en optimaliseren. HDS levert enterprise-klasse en modulaire storage-systemen, storage-managementsoftware en professional services, aangevuld met de beste producten van derde partijen dankzij een aantal strategische allianties. Hitachi Data Systems heeft 2.700 medewerkers en levert direct en via resellers aan ondernemingen en overheden in 170 landen en op zes continenten. Meer dan 50 van de Fortune 100-bedrijven zijn klant van Hitachi Data Systems.

Meer informatie: HDS Corporate: www.eu.hds.com, HDS Nederland: www.hdsbv.nl.

Over Hitachi Ltd.
Hitachi Ltd. is één van s werelds grootste elektronicabedrijven met circa 320.000 werknemers. De omzet in het fiscale jaar 2001, dat eindigde op 31 maart 2002, bedroeg $60,1 miljard. Hitachi Ltd. bouwt en commercialiseert een uitgebreid gamma van producten, waaronder informatiesystemen, elektronische producten, industriëe systemen, consumentenproducten, materialen en financiële diensten.

Meer informatie over Hitachi Ltd. is te vinden op: http://global.hitachi.com.

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Hitachi Data Systems
Cees Heikamp
Tel: +31 (0)418 65 72 00
E-mail: cees.heikamp@hds.com

Lammers van Toorenburg PR
Cas Heuvelmans
Tel: +31 (0)30 65 65 070
E-mail: cas@lvtpr.nl

Hitachi Data Systems is registered with the U.S. Patent and Trademark Office as a trademark and service mark of Hitachi, Ltd. Hitachi Freedom Storage, Thunder 9200, HiCommand, and TrueNorth are registered trademarks of Hitachi Data Systems.