Politie Midden- en West Brabant

Foutparkeerders opgelet

Pzone15.jpg 17-12-02

Extra aandacht voor foutparkeerders in Centrum Zevenbergen

Zevenbergen - De feestdagen staan weer voor de deur. Meestal een tijd waarin men extra inkopen doet. De winkeliers van Zevenbergen willen graag dat mensen hun inkopen bij hen doen. Extra inkopen doen betekent meestal ook extra drukte. Zo ook meer automobilisten die naarstig op zoek zijn naar een parkeerplek, het liefst zo dicht mogelijk bij de winkel waar men inkopen wil doen.

Al enige jaren is in het centrum van Zevenbergen een zogenaamde parkeerzone van kracht. Deze zone is als zodanig aangeduid met borden, zodra men de zone binnenrijdt. Als men de zone weer verlaat is dit ook aangegeven. In een parkeerzone is parkeren uitsluitend toegestaan in daarvoor bestemde parkeervakken of op parkeerplaatsen. Er hoeven dus geen extra verbodsborden in straten binnen die zone te staan!

Foutief parkeren hindert een vlotte doorstroming van het verkeer en kan zelfs onveilige situaties opleveren. Het is dus ook in belang van het winkelend publiek zelf dat er geen "verkeerschaos" ontstaat. Door een gezamenlijke aanpak willen we het parkeren in het centrum van Zevenbergen, zeker tijdens de drukke feestdagen, nog eens extra onder de aandacht brengen.

De winkeliersvereniging brengt bij haar achterban het parkeren in het centrum door personeel nog eens onder de aandacht. Verder willen we het publiek in de winkels met slogans nog eens alert maken op hun parkeergedrag en de genoemde parkeerzone. De politie zal tijdens de feestdagen haar parkeertoezicht aanscherpen.

Het betreft hier een gezamenlijke actie van: Winkeliersvereniging, PolitieTeam Moerdijk Shopping Centre Zevenbergen Afdeling Moerdijk

Bron: R.v. Kuik