LAD

Nieuws

Haios stemmen in met ORT-vergoeding

De LAD had de huisartsen in opleiding (haios) geraadpleegd naar aanleiding van een aantal problemen die de werkgever, SBOH, zag bij uitvoering van het CAO-akkoord 2002-2003. Een daarvan betrof de onregelmatigheidstoeslag (ORT) voor diensten in huisartsenposten.

ORT-vergoeding
Tijdens overleg tussen SBOH en LAD/LOVAH werd voorgesteld om de invoering van de ORT te verschuiven naar 1 januari 2003 (was: 1 september 2002). Dit heeft tot gevolg dat de einddatum eveneens verschuift naar 1 januari 2004. De hoogte van de vergoeding zal worden vereenvoudigd door uit te gaan van een uniform bedrag per uur van 5,30, dat is 35% van het uursalaris van het derde jaar. Tevens werd afgesproken dat, indien de ORT-vergoeding voor diensten in huisartsenposten lager uitkomt dan de reguliere ORT-vergoeding voor diensten, de reguliere ORT-vergoeding van 67,- zal worden uitbetaald. In het besloten gedeelte geeft de LAD, exclusief voor leden, een toelichting op de diensten van de haio en daarmee samenhangend de ORT-vergoeding.

Haios: akkoord
De LAD stuurde de haios die lid zijn, onlangs een brief waarin om instemming werd gevraagd met het voorstel over de ORT-vergoeding. Haios die niet akkoord gingen, konden dat kenbaar maken. Gezien het aantal reacties, bleek een ruime meerderheid in te kunnen stemmen.

In het besloten gedeelte vindt u in het onderdeel Circulaires de volledige brief aan de haios.