Ingezonden persbericht


Explainer DC eerste Nederlandse reseller Netrics searchengine

Huidige zoekfuncties voldoen niet; Netrics vindt relevante informatie die huidige zoekmachines negeren

Amsterdam, 17 december 2002 - Explainer DC heeft een licentie overeenkomst getekend met Netrics. De samenwerking met Netrics maakt het mogelijk om zoeken binnen sites en databases te vereenvoudigen. Explainer DC en Netrics verwachten hiermee een belangrijke toegevoegde waarde te kunnen bieden richting klanten en prospects, met name omdat zoektechnieken die nu gebruik worden tekort blijken te schieten. Bovendien blijkt de vraag naar een geavanceerde zoekfunctie die toch eenvoudig in gebruik én implementatie is steeds groter. De RAI Vereniging met haar druk bezochte AutoRAI (www.autorai.nl, onderdeel Nieuws ) is de eerste klant van Explainer DC die gebruik maakt van deze search engine.

Stef Damianakis, President Netrics, inc.: "De samenwerking met Explainer DC geeft ons de mogelijkheid Netrics beschikbaar te stellen voor de Nederlandse markt. Bedrijven kunnen nu zelf ervaren dat zoeken in websites en databases sterk te vereenvoudigen is". Stef Heutink, directeur Explainer DC vult hem aan: "Als Value Added Reseller van Netrics vervullen we op een betere manier de behoefte van klanten; men krijgt een state of the art zoekfunctie die voldoet aan alle verwachtingen."

Forrester: "Huidige zoektechnieken voldoen niet meer" Veel zoektechnieken op huidige sites voldoen niet meer. Met Netrics is het resultaat van een zoekopdracht significant beter dan andere zoekmachines. Netrics is een eenvoudig in te bouwen zoekmachine voor gestructureerde en ongestructureerde data. Netrics kan omgaan met typefouten, spelfouten, letter- en woordomwisselingen, teveel of te weinig spaties, teveel of ontbrekende informatie, etc. Netrics vindt relevante informatie die andere zoekmachines negeren (bron: Forrester).

Netrics wordt ingezet in zowel traditionele als internetomgevingen voor bijvoorbeeld zoeken in directories (bedrijfsnamen, persoonsnamen etc.), catalogi (producten, e-commerce sites), business applicaties en websites met veel data en archieven. Netrics is het resultaat van 20 jaar research en is gebouwd op basis van een vierde generatie technologie voor 'inexact matching'. Netrics kan snel worden geïntegreerd in vrijwel alle bestaande IT omgevingen en platforms.

Over Explainer DC
Explainer DC is een internetbedrijf van 40 mensen dat business applicaties ontwikkelt, beheert en host voor klanten als de RAI, Laser, KPMG, Hertzlease, NBLC, Bouwfonds/ NRF, Perry Sport e.a. Explainer DC is Microsoft Gold Certified Partner E-commerce en wil heel gericht een expliciete marktbehoefte invullen: de behoefte aan een volwassen, creatieve en gespecialiseerde organisatie die als ICT-partner optreedt voor haar klanten.

Sinds augustus 2002 is Explainer DC een 100% participatie van Newconomy N.V. Meer : www.explainerdc.com

Meer informatie (