Deelgemeente Osdorp Amsterdam


Tentoonstelling 'Opgeruimd het nieuwe schooljaar in'

Op woensdag 27 november 2002 opende wethouder Pieter Harkema samen met leerlingen van het St. Lucas en de Horizon, de tentoonstelling 'Opgeruimd het nieuwe schooljaar in' in het EECO-centrum, S.F. van Ossstraat nr. 1 in Amsterdam.

De tentoonstelling van de gemaakte kunstwerken is nog te zien van:
- 10 tot en met 31 december in het stadsdeelkantoor, Osdorpplein 1000, Amsterdam. Van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 17.00 uur. Kunst van zwerfvuil In september is in Osdorp het project 'Opgeruimd het nieuwe schooljaar in' van start gegaan. Dit initiatief van het bestuur van stadsdeel Osdorp is ontwikkeld in samenwerking met het Amsterdams Nederlands Milieu Educatie centrum. De deelnemende basisscholen zijn St. Lucas (groepen 6 en 7) en de Horizon (groepen 7 en 8).

Van september tot en met november zijn verschillende aspecten van het zwerfvuil behandeld, van het ontstaan tot de inzameling ervan. Een deel van de lessen was theoretisch. Daarnaast zijn er ook afvalbakken beschilderd, posters en foto's gemaakt en kunstwerken van afval,

Doel
Een belangrijk doel van het project is om bij dekinderen een groter verantwoordelijkheidgevoel voor hun omgeving en meer kennis over milieu en afval bij te brengen. Belangrijk is dat ze leren hoe ze zelf bij kunnen dragen aan de vermindering van zwerfvuil op straat.