Gemeente Den Haag

2002-12-09: Gemeente Den Haag en Hammam samen op de bres voor minima


---

Op woensdag 11 december 2002 reikte wethouder Pierre Heijnen van Onderwijs, Sociale Zaken, Werkgelegenheidsbevordering en Integratiebeleid (OSWI) de eerste kortingskaart voor de Hammam uit. Hagenaars met een Ooievaarspas kunnen de kaart tegen een aantrekkelijke prijs kopen.

Om 11 uur is Ahmet Badaoglu de eerste bezoeker van de Hammam met een Ooievaarspas. Badaoglu krijgt van wethouder Heijnen de gratis kortingskaart officieel uitgereikt. De kaart is het resultaat van de samenwerking tussen de dienst Sociale Zaken en
Werkgelegenheidsprojecten en de Hammam. In het Oosters badhuis werken ook mensen op een gesubsidieerde arbeidsplaats (I /D-baan of WIW-baan). Heijnen maakte van de gelegenheid gebruik om deze medewerkers een hart onder de riem te steken. "De gemeente zet alles op alles om jullie aan het werk te houden." Bovendien is hij onder de indruk is van de 30.000 badgasten die de Hammam jaarlijks bezoeken.

Op is op
Hans Klomp is secretaris van het bestuur van de Hammam. "Net als de Ooievaarspas willen we onder andere - oudere - migranten bereiken. Maar, iedereen is natuurlijk welkom. Onze doelgroep is voor een groot deel hetzelfde. Het ligt dus voor de hand dat we nauw samenwerken met de gemeente", legt hij uit. Nadat de wethouder de eerste kortingskaart heeft weggegeven, krijgt hij een rondleiding in de Hammam. Een kijkje in een andere wereld. Klomp: "Lekker ontspannen in een Oosterse sfeer; met tropische temperaturen en gezelligheid. We hebben aparte openingstijden voor vrouwen en mannen."Klomp verwacht een grote toeloop van Ooievaarpashouders. "Het is natuurlijk een uitgelezen kans om voor weinig geld te baden. Maar, op is op", waarschuwt Klomp. "We verkopen 500 kaarten en ik verwacht dat deze binnen twee maanden uitverkocht zijn."

last update: 17-12-2002 16:39:55 ;pag.: 17400; auteur: 616;cat.: