Gemeente Lelystad

Delegatie uit Lelystad naar tweede kamerdebat over ziekenhuis

Het gemeentebestuur van Lelystad heeft een actie op touw gezet om vanavond met iedereen die belang heeft bij het Zuiderzeeziekenhuis af te reizen naar de Tweede Kamer in Den Haag. Daar wordt vanavond rond 20.30 uur opnieuw gesproken over de problematiek rond de IJsselmeerziekenhuizen. Om 18.30 uur vertrekt er een bus vanaf het Reaalhof bij het stadhuis. Naast wethouders Jan de Vries en Tjeerd van der Zwan reizen onder meer raadsleden en medewerkers van het ziekenhuis mee. Als er nog plaats is in de bus, zijn bewoners en andere belanghebbenden welkom om mee te gaan. Ook kunnen zij met eigen vervoer naar Den Haag reizen.

Tweede Kamerlid Kant van de SP verzocht opnieuw een overleg over de ziekenhuisproblematiek met minister de Geus. Aanleiding is een brief die de minister gisteren aan de leden van de Tweede kamer zond. Het college is tevreden over de inhoud van deze brief. Daarin constateert de minister bijvoorbeeld dat ook het voortbestaan van de ziekenhuislocatie Lelystad in het geding is. Verder geeft de minister nog eens de beoordelingskaders aan waar een basisziekenhuis aan moet voldoen. Daarmee impliceert De Geus volgens het college van de gemeente Lelystad dat twee volwaardige ziekenhuizen in noordelijk Flevoland niet haalbaar zijn. Daarvoor ontbreken voldoende patiënten en specialisten.

Burgemeester en wethouders hopen dat de brief van de minister en de aanwezigheid van de delegatie uit Lelystad van vanavond de leden van de Tweede Kamer ervan zal overtuigen dat goede samenwerking en een evenwichtige taakverdeling tussen beide IJsselmeerziekenhuizen voorwaarden zijn om de ziekenhuiszorg in de regio te waarborgen. Het college hoopt dat Den Haag vanavond groen licht geeft zodat het bestuur van het ziekenhuis verder kan gaan met het opstellen en uitvoeren van het stappenplan.

---

© Geplaatst op 17 december 2002