Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

dinsdag 17 december 2002

Winkeldief ook verdacht van insluiping woning

BREDA: Gistermiddag heeft de politie omstreeks 17.45 uur een 35-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden ter zake winkeldiefstal. De man wordt ook verdacht van een insluiping in een woning.

De man werd betrapt op winkeldiefstal in een supermarkt aan de Cypresstraat. Bij het onderzoek aan de kleding troffen de agenten een identiteitskaart aan die afkomstig is van een woninginbraak aan de Boeimeersingel De nacht van zaterdag 14 december op zondag 15 december jl. werd omstreeks 01.00 uur in deze woning ingebroken. De bewoners werden wakker toen zij vanuit de woonkamer geluiden hoorden. Een van de bewoners heeft de inbreker nog gezien toen deze via de keuken de woning verliet. Men mist onder meer een GSM-telefoon en enkele pasjes. De insluiper bleek binnen gekomen te zijn via de niet afgesloten keukendeur. De verdachte is in verzekering gesteld.

Controle scooterteam

ETTEN-LEUR: De politie van Etten-Leur heeft in samenwerking met het districtelijke scooterteam gisteravond op diverse plaatsen in Etten-Leur brommers en scooters gecontroleerd. Er werden 29 voertuigen aan een controle onderworpen. Hiervan waren er slechts 8 in orde. Er werden 25 bekeuringen uitgedeeld.

De controles vonden onder meer plaats op de Liesbosweg, de Anna van Berchemlaan, de Bellendreef, de Spoorlaan en de Beiaard. Te hoog vermogen 18, geen helm / helm los 4 geen certificaat 1, niet tonen verzekering 1 en niet tonen certificaat 1.

Inbraken

BREDA: In een woning aan de Overakkerstraat is ingebroken. Men had met een schroevendraaier een raam geforceerd. Uit de woning zijn diverse sieraden weggenomen.

ETTEN-LEUR: Bij een bedrijf op de Oude Bredaseweg is geprobeerd in te breken. De daders waren via een balkon op het plat dak geklommen en hadden vervolgens een gat in het dak gemaakt. Door het gat kwam men uit bij een drietal dikke stalen leidingen waardoor men door het ontstane gat niet naar beneden kon klimmen.

Politie zoekt getuige

Zoals eerder gemeld in het persbericht van 5 december jl. werd op 4 december 2002 een 20-jarige vrouw op de Vestkant omstreeks 15.00 uur beroofd door vier mannen die daarbij geweld gebruikten. De politie hield de daarop volgende nacht een verdachte aan, een 20-jarige Bredanaar. Deze verdachte werd in verzekering gesteld. De districtsrecherche is nog steeds doende met het onderzoek naar deze beroving. Uit de aangifte van het slachtoffer blijkt dat na de beroving een rode personenauto stopte. Uit deze personenauto stapte een man. Deze man had kennelijk het een en ander gezien. Hij liep op één van de daders af en pakte hem vast. Het lukte de man echter niet de dader vast te houden in zijn vlucht.

De politie is nu op zoek naar deze getuige en verzoekt hem contact op te nemen via 0900-8844 met de districtsrecherche.

Aanhouding twee winkeldieven

BREDA: Bij een groothandel aan de Konijnenberg zijn gisteren twee winkeldieven aangehouden. Zij hadden een dertigtal sloffen sigaretten gestolen, die zij reeds in hun auto hadden verborgen. Verdachten zijn afkomstig uit Eindhoven, het gaat om een 37-jarige man en een 36-jarige vrouw. De politie aamkt proces-verbaal op

Aanhouding terzake vernieling

BREDA: Bij een supermarkt aan aan de Oude Terheijdenseweg werd gisteren terzake vernieling van een glazendeur een 23-jarige Bredanaar aangehouden. Na verhoor is hij met een Au dagvaarding heengezonden.

Aanhouding zwerfster

BREDA: Gisterenmorgen is omstreeks 07.45 uur is op het Station een 30-jarige zwerfster aangehouden voor het verstoren van de Openbare Orde, Zij liet haar broek en liep daarmee zo op het plein rond. De vrouw is de afgelopen maanden al talloze malen voor soortgelijke zaken aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op en gaat de verschillende zaken zoals winkeldiefstallen bundelen en dan inzenden naar Justitie.

Bron: Willem van Hooijdonk