Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 17 december 2002

Team Altena:

Overspannen man zorgt voor onrust WIJK EN AALBURG Naar aanleiding van een alarmerend telefoontje van een familie uit Nieuwendijk werd er in het Land van Heusden en Altena op 16 december 2002 een zoekactie gestart naar een inwoner uit Wijk en Aalburg. Volgens de familie van de man was hij in verwarde geestestoestand op pad gegaan, om iets te regelen met een familielid. De berichten waren dat de man vermoedelijk een vuurwapen bij zich had. De politie nam daarom op strategische punten positie in. De man werd in zijn woonplaats aangetroffen, echter zonder wapen. In zijn woning werd een zogenaamd "alarmpistool" aangetroffen. Dit is overigens geen verboden wapen. Door het snelle optreden van de politie is de zaak niet uit de hand gelopen.

Team Loon op Zand:

Snelheidscontrole
De politie hield op 16 december snelheidscontroles in de gemeente Loon op Zand
Locatie : Marktraat van 14.20 tot 15.20 en van 20.10 tot 21.10 uur Passanten : 596 Overtredingen : 16
Hoogste snelheid : 80 km Passanten : 276 Overtredingen : 22 Hoogste snelheid : 73 km

Locatie : Bevrijdingsweg van 15.30 tot 17.00 uur Passanten : 1200
Overtredingen : 89
Hoogste snelheid : 76 km

Locatie : Hoge Steenweg Loon op Zand van 17.20 tot 18.20 uur Passanten : 482
Overtredingen : 18
Hoogste snelheid : 65 km

Locatie : Gasthuisstraat van 18.30 tot 20.00 uur Passanten : 562
Overtredingen : 16
Hoogste snelheid : 63 km

Team Gilze en Rijen:

Rijden onder invloed
RIJEN: Een 54-jarige automobilist uit Tilburg werd de afgelopen nacht op de Hoofdstraat bekeurd voor het rijden onder invloed. De uitslag van 305 ug/l. leverde hem een bekeuring van 190,- en een rijverbod op.

Aangeschoten automobilist valt door de mand bij verkeerscontrole RIJEN: De politie hield op 17 december 2002 aan de Langenbergse weg een algemene verkeerscontrole. Er werden ongeveer 35 personenauto`s gecontroleerd. Enkele bestuurders kregen een bekeuring, voor o.a. verlopen APK, niet juiste verlichting aanhangwagens. De politie arresteerde een automobilist omdat hij onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Het betrof een 52 jarige man uit Rijen. De ademanalyse gaf een uitslag van 275 ug/l.
De verdachte kreeg een boete van 190,- en een rijverbod.

Team Waalwijk:

Ongeval met letsel
WAALWIJK: De afgelopen nacht vond op de Drunenseweg een ongeval plaats tussen twee personenauto`s. Een 28 jarige bestuurder uit Drunen keerde op de Drunenseweg en zag daarbij vermoedelijk een 69 jarige bestuurder uit Kaatsheuvel over het hoofd. Een verkeersongeval was het gevolg. De brandweer bevrijdde beide bestuurders uit hun voertuigen, omdat zij bekneld zaten. Daarna zijn zij overgebracht naar het ziekenhuis Na onderzoek bleken de verwondingen mee te vallen en konden ze allebei weer naar huis

Verkeersgevaarlijk
WAALWIJK: Op een afrit van de autosnelweg A59 onder Waalwijk trof de politie een verlaten auto aan. Kennelijk had de bestuurder zijn auto met pech achtergelaten. Omdat het voertuig niet was verlicht en gedeeltelijk op rijbaan stond werd het weggesleept. De eigenaar van de auto zal over deze slordige manier van handelen worden benaderd.

Team Oosterhout:

Keukenbrandje
DORST: In de keuken van een woning aan de Pijnboomstraat ontstond maandagmiddag 16 december brand. Door oververhitting van vet ontstond vlam in de pan. Hierdoor ging ook de afzuigkap branden. De brand kon direct worden geblust waardoor de schade beperkt bleef tot de keuken en de kamer.

Inbraken in vrachtauto`s OOSTERHOUT: Afgelopen weekend werd er ingebroken in 3 vrachtauto`s, die geparkeerd stonden op een afgesloten terrein aan de Visserijweg. Uit de vrachtauto`s werd de navigatieapparatuur gestolen. Hoe men op het terrein kon komen is niet bekend.

Verkeerscontrole
OOSTERHOUT: Op dinsdag 17 december 2002, tussen 10.00 uur en 11.15 uur heeft de Politie een verkeerscontrole gehouden op de Sint Antoniusstraat te Oosterhout. Er werden ongeveer vijftig voertuigen gecontroleerd en er zijn vijf bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de verplichte autogordel. Dit kost de overtreders ieder een boete van 40,-

Aantreffen gestolen personenauto OOSTERHOUT: Op dinsdagmorgen 17 december omstreeks 08.45 uur trof de politie op het Bijsterveld te Oosterhout een gestolen personenauto aan. De auto was op woensdag 11 december vanaf de Tempelierstraat te Oosterhout ontvreemd. De eigenaar is in kennisgesteld.

Bron: Jeroen Steenmeijer