Unit 4 NV

Unit 4 Agresso acquireert Noord-Amerikaanse operatie

Sliedrecht, 17 december 2002

Unit 4 Agresso heeft het voornemen haar 19%-belang in Agresso Americas uit te breiden naar een belang van 100%. De huidige resterende aandelen zijn in handen van investeerders, het management en het personeel.

De Noord Amerikaanse-organisatie bestaat uit ca. 60 personeelsleden en heeft meer dan 70 klanten. Voor 2003 verwacht men een omzet te bereiken van ca. 10 miljoen euro. De organisatie wordt geleid vanuit Boston en heeft kantoren in Cincinnati, Vancouver en Victoria (Canada).

CFO Edwin van Leeuwen: "Het volledig incorporeren van Agresso Americas is een logische stap in de strategie van Unit 4 Agresso. Agresso Americas is sinds lange tijd een betrouwbare en gespecialiseerde distributeur van Agresso Business World in Canada en de Verenigde Staten. Met hun inspanningen ten aanzien van het Sabre-contract hebben zij bewezen slagvaardig en concurrerend te zijn, wat tevens een goede basis vormt voor verdere ontwikkeling en winstgevendheid."

De activiteiten van Agresso Americas kunnen worden verdeeld in 3 marktsegmenten:

PSA/Consulting Engineering
Het Noord Amerikaanse PSA-team richt haar marketingactiviteiten op de Engineering en Business consulting-markt, waar Agresso Business World een compleet en competitief pakket is. Dit pakket is bedoeld voor persoonsgerichte organisaties met gedetacheerd personeel en met de noodzaak om facturatie, projectmanagement en kostenraming te optimaliseren. Recent werden enkele grote contracten in dit segment gesloten in de US en Canada.

Travel Agencies
Agresso Americas is operationeel verantwoordelijk voor de uitvoering van het gezamenlijke marketing- en ontwikkel-contract dat op 22 augustus 2002 tussen Sabre en Unit 4 Agresso gesloten werd. De overeenkomst met Sabre heeft de weg vrijgemaakt om in deze substantiële markt te penetreren. Implementatietrajecten van Sabre-klanten zijn inmiddels opgestart in Engeland, Amerika en Canada.

Public / Higher education
Additioneel richt Agresso Americas zich ook op de Higher Education-markt. In de afgelopen jaren ontwikkelde en produceerde Agresso Americas een studenten informatiesysteem dat een complete oplossing bracht in de Higher Education-markt. Het studenten informatiesysteem is gebaseerd op dezelfde ontwikkeltool als die van alle andere Agressoproducten en is compleet geïntegreerd met andere Agresso-producten.

De afgelopen jaren heeft Agresso haar marktaandeel in de Canadese Higher Educationmarkt zien vergroten, waarbij recentelijk een overeenkomst werd gesloten met een syndicaat van 3 colleges in Alberta. Ook met universiteiten in Minneapolis (Minnesota) werd onlangs een overeenkomst gesloten.
Het resultaat is dat Agresso in de belangstelling is komen te staan en een enorm potentieel heeft in het groeiende marktaandeel in de Verenigde Staten, wat bevestigd wordt door analisten van de Gartner Group.
De transactie zal grotendeels gefinancierd worden met eigen financiële middelen en de aandelen van het personeel zullen worden omgezet in aandelen Unit 4 Agresso. De acquisitie zal voor het einde van 2002 worden geëffectueerd en zal een positief effect hebben op de nettowinst per aandeel voor 2003.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Unit 4 Agresso N.V.
Edwin van Leeuwen CFO
Tel.: +31 (0)184 444444
Fax: +31 (0)184 444463
E-mail: Edwin.van.Leeuwen@Unit 4Agresso.com

Unit 4 Agresso is een internationale ontwikkelaar en distributeur van secure e-business solutions. Unit 4 Agresso NV, met hoofdkantoor in Nederland is genoteerd aan de Nederlandse aandelenbeurs. De organisatie biedt haar diensten aan via werkmaatschappijen en distributeurs in Nederland, Noorwegen, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Zweden, Duitsland, Italië, Spanje, België, IJsland, Canada en de Verenigde Staten.