Gemeente Lisse

17-12-2002 Koning Willem 1 prijs 2003 voor ondernemingen

detail: Koning Willem 1 prijs 2003 voor ondernemingen Aanmeldingsperiode Koning Willem I Stichting Prijs 2003 gestart.

Het bestuur van de Koning Willem I Stichting, onder voorzitterschap van dr. A.H.E.M. Wellink, heeft de aanmeldingsperiode voor de Koning Willem I Prijs geopend. De uitreiking van de prijs vindt plaats op 12 juni 2003 in de Ridderzaal, Binnenhof Den Haag.

Wie komt er voor in aanmerking?
De Koning Willem I Prijs wordt toegekend aan een Nederlandse organisatie die excelleert in ondernemerschap. Dit gebeurt met actieve steun van het Ministerie van Economische Zaken en op initiatief van een aantal organisaties dat nauw aan het bedrijfsleven verbonden is.

Voor de Koning Willem I Prijs kan elke in Nederland ingeschreven onderneming of organisatie zich kandideren. Het bestuur van de Stichting zal zich in haar beoordeling richten op die ondernemingen, die door hun kwaliteit, omvang, innovatief en internationaal opereren, een belangrijke rol spelen in de Nederlandse economie.

De aanmeldingsperiode sluit op 14 februari 2003 Hierna vindt de selectieprocedure plaats. Op 12 juni 2003 tijdens een bijeenkomst in de Haagse Ridderzaal vindt de uitreiking van deze onderscheiding plaats.

Wie gingen voor?
In 1958 werd de Koning Willem I Prijs voor het eerst toegekend aan de Chemische Industrie GEMBO te Winschoten. Na 1958 heeft elke twee jaar, behalve in 1974, een Nederlandse onderneming de Koning Willem I Prijs ontvangen. De laatste prijswinnaar is Mammoet Holding B.V.. Deze organisatie ontving de onderscheiding in 2002 onder meer door haar bijzondere verdienste bij de berging van de Kursk in 2001 in de Barents zee.

Wat doet de Stichting?
De Koning Willem I Stichting kent onderscheidingen toe aan ondernemingen die een bijzondere bijdrage leveren aan de Nederlandse economie, de werkgelegenheid, onze welvaart. Zij wil nationale organisaties nieuwe impulsen geven, en zo het aanzien daarvan in het binnen- en buitenland te vergroten.

Hoe vaak wordt de prijs uitgereikt?
De Koning Willem I Prijs wordt ieder jaar uitgereikt. De Prijs bestaat uit een bronzen afgietsel van het enige ruiterstandbeeld dat van Koning Willem I bestaat.

Wat betekent de prijs voor een prijswinnaar?
De Koning Willem I prijs betekent voor organisaties een erkenning van excellent ondernemerschap. Ze mogen dit uitdragen in publiciteitscampagnes en op hun briefpapier.

Meer informatie en aanvragen aanmeldingsformulier Voor meer informatie over de Koning Willem I Stichting Website: www.kw1prijs.nl
Tel.: 070-324 50 65 (Marleen Zuijderhoudt C.P.M.)