PERSBERICHT

Rechter stelt Galileo in het gelijk

Hoofddorp, 17 december 2002

De president van de rechtbank in Haarlem heeft de claim van IT-bedrijf Tickotel tegen Galileo, marktleider in reserveringssystemen voor de reisindustrie, afgewezen. In kort geding claimde Tickotel dat Galileo een tekortkoming in haar reserveringssysteem heeft en niet bereid was dit tijdig te herstellen.

Mario Louca, general manager Galileo Benelux: We zijn verheugd met de uitspraak van de rechter dat er geen tekortkoming is aangetoond in het Galileo systeem en dat de claim is afgewezen. Dit betekent dus dat onze reisagenten die op meer dan 47.000 locaties in de wereld gebruikmaken van het Galileo systeem, wel degelijk volledig en betrouwbaar geïnformeerd worden.

Uiteraard betreuren we het dat dit verschil van mening onderwerp is geworden van een rechtszaak. Galileo heeft echter alles gedaan wat binnen haar mogelijkheden lag om de problemen die Tickotel tegenkwam op te lossen. Galileo investeert in partnerships met derden en zal dit in de toekomst blijven doen, wat onder andere tot uiting komt in ons uitgebreide Galileo Global Partnership Programma.

Profiel Galileo
Galileo International is de marktleider op het gebied van elektronische oplossingen voor de internationale reiswereld. Kernactiveit is het aanbieden van elektronische diensten voor distributie van reisinformatie binnen de reisindustrie. Dit gebeurt via een computerreserveringssysteem en via innovatieve producten en internet oplossingen. Galileo levert reisagenten, reisbureaus en (zaken)reizigers reserveringsmogelijkheden op 47.000 locaties voor 550 vliegtuigmaatschappijen, 34 autoverhuurbedrijven en meer dan 51.000 hotels.

Galileo is een dochteronderneming van de Cendant Corporation, Travel Distribution Services Divisie met hoofdkantoor in Parsippany, New Jersey, U.S.A. en wereldwijde kantoren.


Noot voor de redactie,