Gemeente Velsen

Velsen, 16 december 2003

Koopovereenkomst NAM-terrein Velsen-Noord ondertekend

Na intensieve onderhandelingen heeft de Velsense wethouder Ruimte en Wonen, H. Romeyn, namens het College van B &W maandagmiddag 16 december 2002 de koopovereenkomst voor verwerving van het NAM-terrein in Velsen-Noord ondertekend. Een en ander uiteraard onder voorbehoud van goedkeuring van de Velsense gemeenteraad.

In januari 2002 heeft de gemeente samen met Bouwfonds en de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij Noordzeekanaalgebied (RON) een bod uitgebracht op het NAM-terrein. Op basis van dit bod is de koopovereenkomst tot stand gekomen.

De gemeente heeft het terrein gekocht als bedrijventerrein en samen met de partners Bouwfonds en RON een opzet gemaakt voor grondexploitatie. De drie partijen zijn met elkaar in gesprek om te komen tot een samenwerkingsovereenkomst, die is gericht op een toekomstige en gezamenlijke ontwikkeling van het terrein. Dit zowel voor woningbouw, zoals vastgelegd in de gebiedsvisie Velsen-Noord, als voor bedrijfsontwikkeling, overeenkomstig de doelstellingen van het Masterplan Noordzeekanaalgebied.

Voor het realiseren van beide doelstellingen - woningbouw én een bedrijfsmatige invulling - is het in eigendom verwerven van het terrein van groot belang. Om beide doelstellingen in samenhang met elkaar te kunnen realiseren is er de komende periode nog nader onderzoek en nader overleg nodig, ook met de provincie en andere instanties.

Het college neemt zich voor om aan de raad voor de vergadering van februari 2003 een voorstel te presenteren.