Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Combiwel neemt welzijnsactiviteiten Oud-West over

Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oud-West (DB) heeft besloten vanaf
1 januari 2003 een subsidierelatie aan te gaan met Stichting Combiwel. Stemt de Raad in met het voorgenomen besluit, dan geeft Combiwel vanaf volgend jaar uitvoering aan het vastgestelde bestek Welzijns- en kinderopvangactiviteiten voor Oud-West.

Parallel hieraan heeft Stichting Welzijn Oud-West het voorlopige besluit genomen te komen tot een overdracht van inventaris en personeel aan Stichting Combiwel.

Het stadsdeel heeft de afgelopen periode met verschillende partijen onderhandeld om de welzijns- en kinderopvangactiviteiten in Oud-West te gaan uitvoeren. Het DB is van mening dat Combiwel van de aanbieders die naar aanleiding van het bestek een offerte uitbrachten, zowel inhoudelijk als organisatorisch het meest gunstige bod heeft neergelegd. Combiwel voldoet aan alle door de Stadsdeelraad vastgestelde criteria.

Zowel in de bieding als tijdens de onderhandelingsgesprekken, is de visie op en de aanpak van de gedefinieerde opdracht ruimschoots aan bod geweest. Beide sluiten goed aan op de wensen van het stadsdeel. Het DB heeft vertrouwen in Combiwel en heeft zich voorgenomen vanaf 1 januari 2003 - voor in ieder geval de duur van vijf jaar - een subsidierelatie aan te gaan.

Personeel
Een van de belangrijkste onderdelen van de gevoerde gesprekken was de positie van het personeel van Stichting Welzijn Oud-West. Het gesloten akkoord voorziet in een overname van alle personeelsleden. Dit betekent niet dat ieder personeelslid per definitie zijn of haar functie zal behouden en dat herplaatsing aan de orde is. Nadere details worden in komend overleg tussen de directies van Stichting Welzijn Oud-West en Combiwel, verder uitgewerkt.

Synergie
Stichting Combiwel geeft sinds 1 januari 2000 uitvoering aan het welzijnswerk in Oud-Zuid. Combiwel beschouwt de voorgenomen relatie met Oud-West als een kans haar basis op het gebied van welzijnswerk en kinderopvang in Amsterdam te verstevigen. Het bedienen van twee naburige stadsdelen is gunstig voor de borging van activiteiten als ook voor de inzet van personeel, en biedt goede mogelijkheden voor wederzijdse versterking van activiteiten.

Op dinsdag 10 december wordt Stichting Combiwel als aanbieder voorgedragen aan de Raadscommissie Welzijn. De Stadsdeelraad tenslotte zal op dinsdag 17 december een definitief besluit nemen.