Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Kerst in De Hofkerk

Kerst in De Hofkerk

Tientallen ossen, ezels en schapen nemen van zaterdag 7 tot en met zondag 15 december 2002 bezit van de parochiekerk 'de Martelaren van Gorcum', ook wel Hofkerk genoemd vanwege zijn ligging aan de Linnaeushof in de Amsterdamse Watergraafsmeer.

Dit, door architect Kropholler ontworpen, rijksmonument is een hele week het decor voor de expositie van tientallen nationale en internationale, piepkleine en heel grote, houten en stenen kerstgroepen.

De vaak kleurrijke stallen tonen hoe de wereld en haar diverse bevolkingsgroepen en culturen aankijken tegen de kerststal en hoe zij de geboorte van dit kind vieren. De grote kerstgroepen die staan uitgestald, zijn beschikbaar gesteld door gelijknamige parochies uit andere delen van Nederland.

Deze bijzondere expositie is van 7 tot en met 15 december dagelijks geopend van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag en zondag zijn er speciale rondleidingen door het gerestaureerde, monumentale kerkgebouw met als hoogtepunt een bezoekje aan de klokkentoren van de 100-jarige parochie. Op zaterdag 14 december om 20.00 uur verzorgt het wereldberoemde West-Fries Mannenkoor een sfeervol kerstconcert.

De kerststallenexpositie, en de rondleidingen zijn voor iedereen gratis toegankelijk.

De Hofkerk is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

(c) Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer - 11 december 2002