Ingezonden persbericht


17 december 2002

WISSELING FUND MANAGER ORANGE FUND

AMSTERDAM - De heer W.F. Burgers heeft, na overleg met de directie van Kempen Capital Management (KCM), in het belang van de onderneming besloten terug te treden als directeur van KCM en als fundmanager van het Orange Fund. De heer C.S.M. Molenaar, eveneens directeur van KCM, zal met ingang van heden verantwoordelijk zijn voor het fundmanagement van Orange Fund.

Aanleiding hiervoor is dat het Openbaar Ministerie, Orange Fund en fundmanager Burgers als verdachte beschouwt van handel met voorkennis.

De verdenking richt zich op twee zaken:

· aankooptransacties Landis, meer specifiek: op 19 juli 2001 in het laatste halfuur van de beurshandel;
· verkooptransacties Ring!Rosa Products, in de periode 18 t/m 20 april 2001.
Op basis van intern onderzoek is het volgende gebleken:
· inzake Landis: nadat er op 19 juli 2001 rond 16.40 uur overeenstemming was met de CEO van Landis over deelname aan een onderhandse uitgifte van aandelen op ¤ 6,00, welke nog niet publiek was gemaakt, heeft de heer Burgers op verzoek van de CEO van Landis steun-aankopen verricht met het oogmerk de koers van Landis richting (een slotkoers van) ¤ 6,00 te brengen; hoewel er geen sprake is van (persoonlijk) voordeel en er al een aankoopprogramma in aandelen Landis gaande was, is hier inderdaad sprake van handel met voorkennis;
· inzake Ring!Rosa Products: de verkooptransacties zijn gestart op 18 april 2001, de dag na een zogenaamde one-on-one tussen de heer Burgers en de CEO van Ring Rosa, terwijl op 27 april door Ring!Rosa Products een persbericht is uitgegeven waarin een reorganisatie werd aangekondigd; hoewel de bewuste verkooptransacties (ter grootte van circa ¤ 60.000) uiterlijk de schijn tegen hebben, is op basis van intern onderzoek niet komen vast te staan dat hier sprake is van handel met voorkennis, mede omdat reeds op 9 en 10 april uit berichtgeving in de pers bleek dat de onderneming in ernstige financiële problemen verkeerde en daarmee algemeen bekend was dat het voortbestaan hoogst onzeker was.
De directie van KCM betreurt de gang van zaken in hoge mate en verleent volledige medewerking aan het onderzoek van het Openbaar Ministerie.

Landis en Ring!Rosa Products zijn voor de huidige intrinsieke waarde van Orange Fund niet van belang.

Kempen Capital Management