RABOBANK NEDERLAND

Rabobank breidt advisering zakelijke markt uit

Financiële risico's bedrijfsvoering voor Treasury-klant beter beheersbaar

RABOBANK BREIDT ADVISERING ZAKELIJKE MARKT UIT

Vanaf 1 januari 2003 breidt de Rabobank haar dienstverlening rondom de advisering van rente- en valutatransacties aan zakelijke klanten uit. Door een nieuwe werkwijze stelt de Rabobank haar klanten in staat de financiële risico's welke voortvloeien uit bedrijfsactiviteiten beter te managen. Hiervoor zijn scherpere interne richtlijnen en procedures opgesteld. Dagelijks wordt door de Rabobank bekeken of de actuele positie van haar klanten nog in overeenstemming is met het kader zoals afgesproken en vastgelegd bij het aangaan van de Treasury-relatie.

'De nieuwe werkwijze past uitstekend binnen de International Accounting Standards die op 1 januari 2005 van kracht worden. Wij willen een duidelijk signaal aan onze zakelijke klanten geven door verantwoordelijkheid te nemen voor een zorgvuldige en transparante onderlinge relatie. Door het kennisniveau van de klant en zijn bedrijfssituatie op een dusdanige manier te analyseren worden producten hierop zorgvuldig afgestemd', aldus Directeur Corporate Clients Rabobank Nederland Paul Dirken.

Belangrijkste verandering voor klanten is dat er samen met de account manager een doelrisicoprofiel wordt opgesteld. Daarnaast is de informatievoorziening verder uitgebreid. Hiervoor heeft de Rabobank speciaal Nederlandstalige documentatie en contracten naar Nederlands recht ontwikkeld, waarin de wederzijdse rechten en plichten duidelijk beschreven staan. Voorheen was er voor klanten alleen Engelstalige ISDA-documentatie beschikbaar naar Engels recht, waardoor het voor de klant moeilijk was financiële bedrijfsrisico's in te schatten. Pas nadat de relatie met de klant geformaliseerd is in de vorm van getekende contracten, kan de klant Treasury-transacties met de Rabobank initiëren.

Zakelijke klanten kunnen bovendien vanaf nu via www.rabotreasuryweb.nl dagelijks inzicht krijgen in de ontwikkeling van de marktwaarde van hun uitstaande Treasurydeals ten opzichte van het eerder met de klant afgesproken bedrag. Dreigende overschrijdingen van dit bedrag worden de klant en zijn relatiemanager electronisch gemeld. Al enige tijd kunnen via RaboDealAssist online standaardtransacties worden afgesloten.


---

------