Amstelland NV

P E R S B E R I C H T

Dit is een gezamenlijk persbericht van Multi Vastgoed bv (onderdeel van Amstelland MDC NV), Vendex KBB N.V., Relan Pensioen B.V. en de gemeente Arnhem.

Arnhem/Gouda, 17 december 2002

Project voorziet in versterking winkel-, woon- en parkeerfunctie

Arnhemse binnenstad krijgt nieuw gezicht met Musiskwartier

De gemeente Arnhem en de samenwerkende private partijen bestaande uit Multi Vastgoed (onderdeel van Amstelland MDC), Vendex KBB en Relan Pensioenfonds hebben op 16 december jl. hun plannen gepresenteerd voor het Musiskwartier, een vernieuwd winkelgebied in het stadscentrum. Deze vernieuwing voorziet in circa 32.000 m² winkels, circa 65 luxe koopappartementen, uitbreiding van de Musisgarage met circa 260 parkeerplaatsen tot 750 parkeerplaatsen en een fietsenkelder van circa 1.000 m² .

Inspirerend
Arnhem is momenteel een van de betere winkelsteden van Nederland. Om deze positie voor de toekomst te waarborgen en te versterken zullen de verouderde oostelijke entree naar het winkelgebied en de bebouwing in de directe omgeving daarvan ingrijpend worden vernieuwd en herontwikkeld . Dit betreft circa 32.000 m² winkels en 65 luxe koopappartementen. Dit inspirerende plan zal een nieuwe impuls geven aan Arnhem als winkelstad.

Plangebied
Het vernieuwende plan grenst direct aan de huidige hoofdwinkelas van de binnenstad en wordt omsloten door de Roggestraat, het Land van de Markt, de Beekstraat, de Nieuwstad en de Velperbinnensingel. In het concept zijn bestaande pleinen, straten en panden verweven met nieuwbouw. Boven het winkelgebied ontstaat een nieuwe woonomgeving met stadstuinen op +2 niveau.

Concept
Circa 20.000 m² winkels zullen worden ingevuld door een mix van grote en kleinere winkels die van dit gebied een nieuwe A1-winkellocatie zullen maken. Het bestaande warenhuis van V & D zal worden herontwikkeld en een totale facelift krijgen (12.000 m² ). Centraal in het plan wordt een nieuw plein gecreëerd waarop een overdekte winkelstraat vanaf het Land van de Markt zal aansluiten. De bestaande Musisgarage wordt ondergronds ontsloten en uitgebreid met circa 260 plaatsen tot circa 750 parkeerplaatsen. De circa 65 luxe koopapparte-menten zijn gesitueerd boven het winkelniveau en bieden door stadstuinen en pleinen een privacy en rust die uniek zal zijn voor wonen in het centrum van Arnhem. Verbetering en herinrichting van de openbare ruimte en een optimale afwikkeling van het expeditieverkeer vormen integraal onderdeel van het plan, alsmede een fietsenkelder van circa 1.000 m² . Het planconcept is afkomstig van T+T Design uit Gouda. Drie architecten, Kraaijvanger Urbis uit Rotterdam, Kuijper Oosterheert Wubben uit Den Haag en de bekende Amerikaanse architect Robert Stern, hebben dit concept gezamenlijk uitgewerkt tot een architectonische stijl die goed aansluit bij de bestaande bebouwing in het centrum. Hierbij is nadrukkelijk rekening gehouden met het historische karakter van de stad.

Planning
Multi Vastgoed (onderdeel van Amstelland MDC) ontwikkelt het plan in samenwerking met Vendex KBB en de gemeente Arnhem. Relan Pensioen B.V. treedt op als investeerder (exclusief herontwikkeling V&D). Het totale plan heeft een beleggingswaarde van circa 120 miljoen euro.

Naar verwachting zal in 2003 worden gestart met de bouw. De opening staat gepland voor medio 2006.

Noot:

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Hilde Paulus, communicatieadviseur dienst Stadsontwikkeling gemeente Arnhem, telefoon 026-3773690, e-mail hilde.paulus@arnhem.nl

drs. Michel Westbeek, hoofd in- en externe communicatie & investor relations Amstelland MDC, telefoon 030-6097252

Sandra Dijksman, public relations manager Multi Vastgoed, telefoon : 0182-690949, e-mail sdijksman@multidevelopmentcorp.com

Illustratiemateriaal kunt u downloaden van de website:
www.multidevelopmentcorp.com
onder "downloads", "Arnhem"