Openbare Bibliotheek Oss

17 december 2002

Kunst voor baby- en kinderkamers in jeugdafdeling Bibliotheek Oss

Tot en met 18 januari 2003 zijn er in de jeugdafdeling van de Bibliotheek Oss schilderijtjes en lampen te zien voor baby- en kinderkamers met afbeeldingen die kinderen erg aanspreken, zoals sprookjesfiguren, prinsessen, ridders en kastelen. De tentoongestelde werken zijn gemaakt door Els Diters-Delfgaauw uit Oss.

Toen Els Diters-Delfgaauw kinderen kreeg, merkte zij hoe moeilijk het is om mooie schilderijtjes voor de kinderkamer te vinden. Sinds die tijd maakt zij haar eigen ontwerpen waarbij een raamwerk van hout wordt bespannen met fluweel. De afbeeldingen zijn uitgevoerd in kleurrijk vilt en opgewerkt met kralen en andere fournituren. Op verzoek maakt zij schilderijtjes in stof of verf op basis van bestaande geboortekaartjes.
Het is mogelijk om de kleurstelling aan te passen, zodat het gekozen ontwerp perfect kleurt bij de baby- of kinderkamer. Ook houten lampen maken deel uit van haar collectie, gecombineerd met stof en fournituren.

De schilderijtjes en lampen van Els Diters-Delfgaauw zijn tot en met 18 januari gratis te bekijken in de jeugdafdeling van de Bibliotheek Oss.