Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: dinsdag 17 december 2002

TEAM STEENBERGEN

Vuurwerkcontrole

De politie van het team Steenbergen heeft op maandagmiddag, -avond en dinsdagochtend op diverse plaatsen in de stad gecontroleerd op het afsteken van vuurwerk. Dit leidde dinsdagmorgen tot het aanhouden van een 15-jarige scholier die bij het Mollercollege vuurwerk afstak. De jongen wordt verwezen naar buro Halt. Mensen die overlast ondervinden van vuurwerk kunnen dit melden bij de wijkagent of het plaatselijke politiebureau (0900-8844).

TEAM HALSTEREN / BERGEN OP ZOOM NOORD

Diefstal bromfiets

Bij de politie werd aangifte gedaan van de diefstal van een snorfiets, die afgelopen weekend op de Noordgeest vanuit een fietsenrek werd gepleegd.

De bromfiets was doormiddel van een kabelslot beveiligd. Het slot werd vermoedelijk met een slijptol doorgeslepen. Het betreft een Vespa type Ciao; de waarde ervan is bij de politie niet bekend.

Diefstal uit auto

In de nacht van maandag op dinsdag werd op de Vredenburg een bedrijfsauto opengebroken.

Nadat een ruit was ingeslagen, werd een tiental CD`s weggenomen. De waarde ervan is bij de politie onbekend.

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Rijden onder invloed

Op de Jacob Obrechtlaan in Bergen op Zoom werd maandagmiddag een 35-jarige man uit Bergen op Zoom gecontroleerd terwijl deze met zijn bromfiets over het trottoir reed. De verbalisanten roken dat de bestuurder naar alcohol rook. Een blaasproef wees uit dat hij teveel alcohol had gedronken. Een procesverbaal wordt opgemaakt.

TEAM WOENSDRECHT

Bromfietscontrole

Dinsdagochtend werd door de politie een bromfietscontrole gehouden ter hoogte van de carpoolplaats aan de Antwerpsestraatweg in Hoogerheide. Van de 27 gecontroleerde voertuigen bleken er 14 een te hoog vermogen te hebben. Buiten deze bekeuringen werd een tweetal bestuurders bekeurd voor het feit dat de gele stickers op de bromfiets ontbraken en ontving 1 bestuurder een boete voor het niet bezitten van een bromfietscertificaat.

Paard in sloot

Maandagmiddag is een paard in een 2 meter diepe sloot langs de Vossenholstraat in Huijbergen gelopen. De berijdster (leeftijd onbekend), die met het paard in een weiland aan het rijden was, kon het paard niet in bedwang houden, toen deze schrok van een langskomende auto. Het paard kwam, nadat het in de omheining terecht gekomen was en zich in het prikkeldraad gewikkeld had, in een naastgelegen sloot terecht. Nadat een veearts het paard een kalmeringsspuit had gegeven, en omstanders het prikkeldraad hadden verwijderd, lukte het de brandweer, met behulp van een takelwagen, het paard uit zijn benarde positie te bevrijden. Zowel het meisje als het paard raakte niet gewond.

TEAM HALDERBERGE

Diverse diefstallen vanaf auto`s te Stampersgat

In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 december 2002 hebben er diverse diefstallen vanaf personenauto`s plaatsgevonden, die stonden op een parkeerplaats aan de Stellekreek in Stampersgat. Op genoemde parkeerplaats heeft men van twee personenauto`s diverse onderdelen verwijderd en meegenomen. Bij een derde auto aldaar heeft men geprobeerd in te breken door te trachten de ruit van het linkerportier te verwijderen. In alle gevallen werd aan de getroffen auto grote schade aangericht.

Bij een personenauto die stond geparkeerd op de Noordzeedijk, heeft men eveneens geprobeerd diverse onderdelen te stelen. Hierbij werden de daders echter gestoord, waarna ze wegvluchtten met achterlating van de reeds verwijderde onderdelen.

De drie auto`s waarvan onderdelen werden gedemonteerd waren alle van het merk Mazda; het betrof echter verschillende typen.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Beroving

Maandagmiddag werd een 22-jarige Belg beroofd van enkele tientallen euro`s. De beroving vond plaats in de Parklaan in Roosendaal. Hij was ter hoogte van het station te Roosendaal al aangesproken door twee jonge mannen. Deze vroegen hem of hij drugs wilde kopen. Nadat hij te kennen had gegeven dat hij dit niet wilde, bleven de mannen, onder het uiten van dreigementen, bij hem lopen. Toen zij in de Parklaan kwamen, werd de Belg het geldbedrag afhandig gemaakt.

Winkeldiefstal

Een 20-jarige winkeldievegge uit Roosendaal kwamen haar daden maandag duur te staan. Zij had bij een supermarkt aan de Van Beethovenlaan voor nog geen 10 euro aan goederen in haar jaszakken gestopt met het doel deze zonder te betalen mee te nemen. Ze werd echter aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, alwaar zij een transactie van 110 euro aangeboden kreeg.

Pechvogel van de dag

Dinsdagmiddag werd er door een passant melding gemaakt bij het politiebureau aan de Nieuwstraat dat een man gevallen was en niet meer kon opstaan. Ter plaatse bleek een 44-jarige man uit Bergen op Zoom van het trapje van zijn vrachtauto op zijn rug te zijn gevallen, zodanig dat hij nagenoeg niets meer kon bewegen. Tijdens het wachten op de ambulance vertelde hij dat het zijn eerste werkdag was en dat hij deze ochtend ook al was bestolen van enkele dozen met goederen, toen hij aan het lossen was in Bergen op Zoom. Alsof hij nog geen pech genoeg had, vertelde zijn baas hem, toen hij hem telefonisch op de hoogte bracht van zijn ongeval, dat hij niet meer terug hoefde te komen als chauffeur.

Bron: Manon Ostendorf