VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Repetities begonnen voor nieuwe Van den Ende musical 3 Musketiers

Vandaag zijn de repetities begonnen voor de oorspronkelijk Nederlandse musical 3 Musketiers. Na een intensieve voorbereidingsperiode van tweeënhalf jaar is het repetitiescript van André Breedland klaar. De komende tien weken zal regisseur Paul Eenens dit script als uitgangspunt nemen om samen met de cast een nieuwe Nederlandse musical te creëren. In een afgeladen Studio Focus in Amsterdam (aan 3 Musketiers werken in totaal 175 mensen mee) gaf Paul Eenens het startsein voor de repetities. Paul Eenens: 'Theater bestaat bij de gratie van het ontwikkelen en dat is wat wij de komende maanden gaan doen. Het verhaal van Alexandre Dumas gaan wij opnieuw tot leven brengen in het theater. Het is een cadeau dat door ons prachtig wordt ingepakt en straks door het publiek met alle plezier wordt uitgepakt.'

Al meer dan tien jaar brengt Joop van den Ende Theaterproducties musicals in Nederland. Naast producties van buitenlandse producenten heeft Van den Ende in deze periode een aantal eigen producties uitgebracht (o.a. Cyrano - De Musical in 1992, Joe - De Musical in 1997 en Rex in 2000). Met de vierde eigen musicalproductie 3 Musketiers brengt Joop van den Ende Theaterproducties wederom een musical van Nederlandse bodem. 'Hoewel gebaseerd op het historische verhaal van Alexandre Dumas, is 3 Musketiers een musical van deze tijd. Thema's als heldenmoed, verwezenlijken van je idealen en godsdienstwaanzin, zijn opnieuw heel actueel.' Aldus producent Joop van den Ende.

3 Musketiers, naar het beroemde boek van Alexandre Dumas, vertelt het heroïsche en romantische verhaal van de jonge edelman d'Artagnan (Bastiaan Ragas). Met een hoofd vol dromen verlaat d'Artagnan het ouderlijk huis om musketier te worden. Onderweg sluit hij vriendschap met de drie musketiers Athos (Henk Poort), Porthos (Cees Geel) en Aramis (Rein Kolpa). Gezamelijk strijden zij uit naam van Frankrijk tegen de corrupte kardinaal Richelieu (Stanley Burleson) en zijn handlanger, femme fatale Milady de Winter (Pia Douwes). Op dit avontuurlijke pad strijdt d'Artagnan voor zijn idealen en vindt hij de liefde van zijn leven (Constance - Tooske Breugem).

Op 5 maart 2003 zal de eerste try-out van 3 Musketiers plaatsvinden in het nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. De musical is daar zeven maanden exclusief te zien. Op 30-03-03 gaat 3 Musketiers in wereldpremière in Rotterdam. Voor de musical zijn reeds 85.000 kaarten verkocht.

VOOR MEER INFORMATIE OF FOTO'S:
Joop van den Ende Theaterproducties B.V., Public Relations & Voorlichting, Suzan Bloemscheer, (020) 3052 289/ (06) 2297 4951. E-mail suzan.bloemscheer@stageholding.nl
www.musicals.nl

17 dec 02 19:29