Gemeente Haarlemmermeer


* Besluiten B&W


+ 17 december 2002

... B & W-nieuws week 51


1. Het college van B&W heeft ingestemd met het voorstel de SOAM een subsidie te verlenen van ¤ 28.184, -. De SOAM is een regionaal ondersteunings- en ontwikkelingsinstituut, dat inspeelt op regionale, provinciale en landelijke ontwikkelingen op het gebied van zorg en welzijn ten behoeve van de gehele A/M/ regio. Ze signaleert ontwikkelingen die van regionaal belang zijn.

1. Het college van B&W stemt in met het voorstel de directeur van de dienst WOC te machtigen om de maandelijkse bevoorschotting van de subsidie aan Stichting Schouwburg de Meerse, aan Stichting de Meerse/Centrum voor Kunst en Cultuur, aan Stichting Meerwaarde en aan Stichting Openbare Bibliotheek Haarlemmermeer te regelen. Dit gebeurt op basis van de subsidieverlening zoals die in 2002 plaatsvond omdat de besluitvorming rond de subsidies over 2003 aan deze organisaties nog niet rond is.

1. Het college van B&W aanvaardt in principe de schenking ad. ¤ 90.750,- van Rodamco en Amvest voor de realisering van beeldende kunst op het Burgemeester Van Stam plein. Voordat de schenking definitief wordt aanvaard zal de commissie WOC over het voorstel geïnformeerd worden.

1. Het college van B&W heeft ingestemd met de voortgang audit jaar plan 2002, de evaluatie audit-functie en het onderwerp selectie 2003. Na de evaluatie van de auditfunctie in maart 2003 zal bekeken worden wat er gebeurt met de onderwerpen die nog op de plank liggen voor het jaar 2002.. Ook de twee thema audits worden uitgesteld tot na de evaluatie in maart 2003. Het college stelt voor het besluit aan het presidium aan te bieden met het advies de notitie ter kennisname aan te bieden in de eerst volgende vergadering van de commissie ABM.
1. Het college van B&W neemt de voortgangsrapportage BTW-compensatiefonds voor kennisneming aan. De programmabegroting 2003-2006 zoals vastgesteld in de begrotingsraad is inmiddels omgezet in een nettobegroting (ramingen ex. BTW). Deze begroting, het bijlagenboek en het investeringsplan worden in februari 2003 voorgelegd aan de raad. Het college stemt verder in met het voorstel de productbegroting uit te werken op basis van de netto-programmabegroting.

1. Het college van B&W heeft besloten een huurovereenkomst aan te gaan met Van den Bruele Kaufman voor 110 parkeerplaatsen tegen een tarief van ¤ 59.500,- (ex. BTW) per jaar voor een periode van 10 jaar. Het gaat om de locatie Park&Ride nabij station Hoofddorp.
2. Het college van B&W heeft de uitspraak van de Raad van State over het bestemmingsplan antenne-installaties voor kennisgeving aangenomen. Het colleg heeft besloten om niet tot herstel van de paraplubepalingen over te gaan, maar de voorschriften mee te nemen in het kader van de normale herziening van bestemmingsplannen.
De paraplubepaling is voortgekomen uit de behoefte om het plaatsen van antenne installaties te reguleren. De gemeente wilde meewerken aan een dekkend netwerk, zonder een wildgroei aan antenne installaties toe te staan. Binnen het geldende bestemmingsplan was dit niet mogelijk. Met haar uitspraak heeft de Raad van State het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten van noord-Holland vernietigd. Deze vernietiging is gebaseerd op juridisch technische kritiek ten aanzien van de gekozen planopzet. De raad van State is van oordeel dat specifiek per bestemmingsplan had moeten zijn aangegeven voor welke bepalingen de paraplubepalingen aanvullend had moeten gelden.
2. Het college van B&W staat positief tegenover de veranderingen van de functie van het terrein Cruquiushoeve. De Stichting Epileptische Instellingen Nederland (SEIN) is een gespecialiseerd ziekenhuis met een bovenregionale functie voor de epilepsiezorg. SEIN heeft een erkende capaciteit van 680 plaatsen en is momenteel nog gevestigd op drie locaties (Meer & Bosch in Heemstede, Cruquiushoeve in Cruquius en Heemstaete in Zwolle). Sein heeft het voornemen de activiteiten op de locatie Cruquiushoeve aan te passen op basis van de huidige opvattingen op het gebied van gespecialiseerde epilepsie woonzorg. Het gaat om "omgekeerde integratie". Dit betekent uitplaatsing van ruim 300 patiënten (van de 450) en het benutten van de vrijkomende ruimte voor 'normale' woningbouw, gecombineerd met nieuwbouw voor de achterblijvers (150 patiënten) die directe verzorging nodig hebben. Dit komt voort uit het beleid van de rijksoverheid dat het aantal intramurale bewoners afneemt en dat voor een deel van de bewoners huisvesting buiten de instelling wordt gezocht in woonvormen die zoveel mogelijk als gewone huisvesting moet worden gezien. De gemeente laat een advies uitbrengen over de randvoorwaarden en uitgangspunten die bij de functieverandering van belang zijn.

Aan deze tekst kunt u geen rechten ontlenen