Gemeente Zevenaar

Besluitenlijst B&W Zevenaar

Nummer: 02.6698ONDERWERP:
Actualisatie Beleidsplan Stedelijk Groen.ADVIES:
1. Instemmen met de groenambitie zoals die in de notitie is geformuleerd;

2. Instemmen met de geformuleerde doelen en uitgangspunten die de basis vormen voor de actualisatie van het beleidsplan stedelijk groen;

3. Overgaan tot het uitzetten van een groenenquête met betrekking tot de waardering van het openbaar groen door de inwoners van Zevenaar;

4. Notitie in de raadscommissie Grondgebied bespreken.
BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. en 2 Conform advies met de aantekening dat nagegaan moet worden welke mogelijkheden er zijn om meer dan 60 kg/l. bestrijdingsmiddel per jaar te gebruiken;

2. Besloten wordt geen enquête te houden. Inbreng bewoners waarborgen via wijkbeheer;

3. Conform advies;

4. Op pagina 5: ''daar waar mogelijk'' milieuvriendelijk groenbeheer.
TOELICHTING:
Het beleidsplan stedelijk groen wordt geactualiseerd. Hiervoor is een startnotitie opgesteld waarin ingegaan wordt op het ambitieniveau van de gemeente, welke doelen gesteld kunnen worden en wat vervolgens de uitgangspunten en randvoorwaarden zijn bij het opstellen van een nieuw plan.

Nummer: 02.6684ONDERWERP:
Bouwaanvraag uitbreiding/renovatie poli Noord Streekziekenhuis Zevenaar in opdracht van Streekziekenhuis en Verpleeghuis Zevenaar.ADVIES:
Bouwvergunning verleend.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.6675ONDERWERP:
Verzamelregister, vermeldende de krachtens afdoeningsmandaat genomen besluiten d.d. 13 t/m 20 november 2002.ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.6678ONDERWERP:
Verzamelregister, vermeldende de krachtens afdoeningsmandaat genomen besluiten d.d. 4 t/m 11 december 2002.ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.6681ONDERWERP:
Besluitenlijst vergadering B&W van Zevenaar d.d. 10 december 2002.ADVIES:
Vaststellen conform voorstel.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.6683ONDERWERP:
Beleidsbegroting 2003.ADVIES:
Beleidsbegroting conform inliggend ontwerp ter vaststelling naar de raad zenden.BESLUIT:

Conform advies met dien verstande dat enige tekstuele aanpassingen worden verwerkt.

Nummer: 02.5901ONDERWERP:
Brochure Ministerie van Verkeer en Waterstaat, alsmede brief VNG over decentralisatie van de Gebundelde Doeluitkering.ADVIES: Brochure en brief voor kennisgeving aannemen.BESLUIT: Conform adviesTOELICHTING:
Binnen het beleidsterrein Verkeer en Vervoer vindt een verschuiving plaats van verantwoordelijkheden van het rijk naar provincies, kaderwetgebieden en gemeenten. Deze decentralisatie heeft ook financiële consequenties. In een brochure van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat wordt dit uiteen gezet. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten kan zich op een aantal onderdelen niet vinden in deze voorstellen en verwoordt dat in een brief aan de gemeenten.

Nummer: 02.6660ONDERWERP:
Gewijzigd verkeersbesluit invalidenparkeerplaats op kenteken voor de heer G. van Londen en de heer/mevrouw Ankone.ADVIES: Het reeds genomen verkeersbesluit voor invalidenparkeerplaats op kenteken ten behoeve van de heer G. van Londen en de heer/mevrouw Ankone wijzigen door een andere invalidenparkeerplaats op kenteken aan te wijzen.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.6612ONDERWERP:
Verzoek van het Wereld Natuur Fonds en de stichting FSC Nederland (Forest Steward Council) om de burgemeester een voorzittershamer van FSC-hout aan te bieden. FSC staat voor hout en goed beheerde bossen.ADVIES:
Instemmen met het verzoek.BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
Het Wereld Natuur Fonds en de stichting FSC Nederland willen op Woensdag 26 maart 2003 aan alle burgemeesters in Nederland persoonlijk een voorzittershamer van FSC-hout overhandigen. Dit spoort met het milieubewuste beleid van de gemeente Zevenaar.

Nummer: 02.6701ONDERWERP:
''Brief op maat 2002'' n.a.v. het eindrapport Wvg Benchmark 2002.ADVIES:
Voor kennisgeving aannemen.BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
In het afgelopen jaar heeft sector Welzijn deelgenomen aan de Wvg benchmark. De benchmark maakt prestaties van de afdeling Zorg/cluster Wvg zichtbaar door deze met andere te vergelijken aan de hand van kengetallen op drie belangrijke voorzieningen: de woonvoorzieningen, de vervoersvoorzieningen en de rolstoelen. Op deze wijze wordt duidelijk hoe de afdeling Zorg/cluster Wvg de WVG uitvoert en hoe de andere gemeenten dat doen. De eindresultaten van die vergelijking bieden handvatten om de uitvoering van de wet te verbeteren. Thans zijn de resultaten bekend en verwoord in een eindrapport en, speciaal voor de communicatie met het bestuur en de politiek, in een ''brief op maat''.

Nummer: 02.6672ONDERWERP:
Bouwaanvraag nieuwbouw vleugel PG verpleeghuis Zevenaar, Hunneveldweg 14 in opdracht van Streekziekenhuis en Verpleeghuis Zevenaar.ADVIES: Bouwvergunning verleend.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.6697ONDERWERP:
Breedtesport, Project ''Meer Bewegen op Basisscholen''. Vervolgopdracht BIOS.ADVIES:
Het project, zoals beschreven in de vervolgopdracht voor de Basisscholen ''De Wissel'' en ''Lindenhage'' in de offerte van de Gelderse Sport Federatie, uit te laten voeren door de GSF voor een totaalbedrag groot 37.774,40 voor de periode 01-01-2003 t/m 30-06-2005.BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
Een onderdeel van het door de Minister van VWS geïnitieerde Breedtesportproject is het project ''Meer Bewegen op Basisscholen'' van de gemeente. Basisschool De Wissel is in augustus 2002 als eerste school hiermee gestart; thans wordt hieraan een vervolg geven voor 2003. Ingaande 01-01-2003 zal ook de Lindenhage aan het project mee gaan doen.

Nummer: 02.6752ONDERWERP:
Aanpassingen gebouw Vrije Akademie.ADVIES:
Financiën beschikbaar stellen voor brandtrap/nooduitgang en aanpassing electrische installatie.BESLUIT:
Als volgt besloten:
Voor de kosten van de reeds getroffen voorzieningen de bestaande reserve van 15.523,00 beschikbaar stellen, alsmede ten laste van de begroting 2002, zoals aanvankelijk gepland in de Voorjaarsnota, een bedrag van 10.000,00. Kosten verantwoorden in jaarrekening 2002. Voor het overige geen werkzaamheden uitvoeren.

Nummer: 02.6262ONDERWERP:
''Brief op maat 2002'' naar aanleiding van het eindrapport Benchmark Sociale Diensten 2002.ADVIES:
Voor kennisgeving aannemen.BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
In het afgelopen jaar hebben wij deelgenomen aan de benchmark sociale diensten. De benchmark maakt prestaties van de afdeling Sociale Zaken zichtbaar door deze met anderen sociale diensten te vergelijken aan de hand van kengetallen op drie belangrijke kerntaken van de sociale dienst: de inkomensvoorziening, de arbeidstoeleiding en de zorg (bijzondere bijstand). Op deze wijze wordt duidelijk hoe de afdeling Sociale Zaken de bijstandswet uitvoert en hoe de andere sociale diensten dat doen. De eindresultaten van die vergelijking bieden handvatten om de uitvoering van de wet te verbeteren. Thans zijn de resultaten bekend en verwoord in een eindrapport en, speciaal voor de communicatie met het bestuur en de politiek, in een ''brief op maat''.

Nummer: 02.6432ONDERWERP:
Leerlingenvervoer.ADVIES:
Toekennen van vervoer.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.6486ONDERWERP:
Project Robuuste RIO.ADVIES:

1. Instemmen met het programma van eisen;

2. Instemmen met het schetsontwerp organisatieplan;
3. Instemmen met de overheveling van de Wvg-indicering naar en tegelijk met het robuuste RIO;

4. De stukken ter kennisname voor te leggen aan de raad.
BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
De besturen van zeventien gemeenten in het werkgebied Gelderland Midden werken mee aan de landelijke modernisering van de zorg. Besloten is een traject te starten om te komen tot opschaling van de organisaties belast met indicatiestelling voor zorgvoorzieningen. Gestreefd wordt naar een verdere kwaliteitsverbetering van hun werk en het bereik van een hogere kosten effectiviteit. Door het nemen van een (tussen)besluit wordt aan de deelnemende gemeenten gevraagd het doelbereik van het project te ondersteunen. Bovendien is besluitvorming nodig om te voldoen aan de voorwaarden van het ministerie van VWS, verbonden aan de projectsubsidie.

Nummer: 02.5960ONDERWERP:
Jeugdgezondheidszorg.ADVIES:

1. Kennis nemen van de ontwikkelingen;

2. Het verzoek om voorschotverstrekking door de Stichting Thuiszorg Midden Gelderland honoreren.

BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
Op 1 januari 2003 treedt de gewijzigde Wet collectieve preventie volksgezondheid in werking, wat voor de jeugdgezondheidszorg betekent dat gemeenten verantwoordelijk worden voor de preventieve zorg voor alle kinderen tot 19 jaar. Het aanbod van de zorginstellingen die de jeugdgezondheidszorg uitvoeren, de gemeentelijke gezondheidsdiensten en de thuiszorgorganisaties moet op elkaar worden afgestemd. Gemeenten kiezen voor hun lokale situatie de optimale organisatievorm en voeren over dit proces de regie.

Nummer: 02.6231ONDERWERP:
Vervanging doorgeroeste lichtmasten.ADVIES:

1. Overgaan tot vervanging van 42 stuks ernstig doorgeroeste lichtmasten (optie 1);

2. Het werk opdragen aan Dynamicon.

BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. en 2 Conform advies;

2. Brief aan SP aanpassen.

Nummer: 02.6699ONDERWERP:
Bezetting stembureaus verkiezingen 2003.ADVIES: Bezetting stembureaus vaststellen conform advies.BESLUIT: Conform adviesTOELICHTING:
Voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer van 22 januari 2003 en de Provinciale Staten van 11 maart 2003 dient het stembureaupersoneel te worden benoemd. In verband met de verruimde openingstijden worden per stembureau vijf leden benoemd.

Nummer: 02.6700ONDERWERP:
Europese aanbesteding brandverzekering.ADVIES:
Akkoord gaan met de door Raetsheren van Orden uitgebrachte offerte onder Optie I ingaande 1 januari 2003 tot 1 januari 2006.BESLUIT: Conform advies

Nummer: 02.6704ONDERWERP:
Vergaderstukken Hulpverlening Gelderland Midden.ADVIES: Kennis nemen van de vergaderstukken, alsmede van de opmerkingen.BESLUIT:
Als volgt besloten:
Conform advies; Het college is wederom teleurgesteld over het tijdstip waarop de vergaderstukken door de gemeente zijn ontvangen.

Nummer: 02.6729ONDERWERP:
Verrekening kosten Liemerse Bedrijfscontactfunctie.ADVIES: Melden in CLG en verrekenen bij de afrekening van 2002 conform voorstel.BESLUIT:
Conform advies

Nummer: 02.6731ONDERWERP:
Woningbouw Ooy.ADVIES:
Zodra de formele bekendmaking van de besluiten van Gedeputeerde Staten aan de gemeenteraad en uw college heeft plaatsgehad:
1. De bestemmingsplanprocedure vervolgen middels publicatie van het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerd Staten;
2. Vrijstelling verlenen op grond van artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening voor het aanleggen van wegen, voetpaden, een brink, nutsvoorzieningen, groenvoorzieningen, een kunstwerk en de bouw van 200 woningen en degenen die een zienswijze hebben ingediend daarvan in kennis stellen.

BESLUIT:
Als volgt besloten:

1. Nu de beschikking van GS is ontvangen, wordt conform advies besloten;

2. Het college spreekt waardering uit voor het feit dat dit project nu gestart kan worden.

TOELICHTING:
Door de gemeente is een tweetal procedures gestart om woningbouw in Ooy te realiseren. Allereerst is een bestemmingsplan in procedure gebracht. Dit bestemmingsplan is nu goedgekeurd door Gedeputeerde Staten. Daarnaast is, om de woningbouw te versnellen, een zogenaamde zelfstandige projectprocedure gestart als bedoeld in artikel 19, lid 1 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Daarvoor heeft het college van Gedeputeerde Staten nu een verklaring van geen bezwaar verleend. Beide procedures worden vervolgd.

Nummer: 02.6696ONDERWERP:
''Brief op maat 2002'' naar aanleiding van het eindrapport Benchmark Schuldhulpverlening 2002.ADVIES:
Voor kennisgeving aannemen.BESLUIT:
Conform adviesTOELICHTING:
In het afgelopen jaar hebben wij deelgenomen aan de benchmark Schuldhulpverlening. De benchmark maakt prestaties van de afdeling Zorg/cluster Schuldhulpverlening zichtbaar door deze met andere te vergelijken aan de hand van kengetallen op drie belangrijke taken: De doeltreffendheid, de doelmatigheid en de cliëntgerichtheid. Op deze wijze wordt duidelijk hoe de afdeling Zorg/cluster Schuldhulpverlening de schuldhulpverlening uitvoert en hoe de andere gemeenten dat doen. De eindresultaten van die vergelijking bieden handvatten om de uitvoering van de wet te verbeteren. Thans zijn de resultaten bekend en verwoord in een eindrapport en, speciaal voor de communicatie met het bestuur en de politiek, in een ''brief op maat''.


---

© 2001/2002 - Gemeente Zevenaar