Simac Techniek NV

P E R S B E R I C H T

Veldhoven, 18 december 2002

Simac is actief in systeemintegratie en dienstverlening in de ICT (Informatie en Communicatie Technologie) en de IE&A (Industriële Elektronica en Automatisering). Geografisch concentreert Simac zich op de Benelux met een voorzichtige uitbouw in Centraal Europa.

Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders Simac Techniek NV gaat akkoord met vermogensversterking

Op de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 18 december 2002 zijn de volgende besluiten genomen:
· De statuten van Simac Techniek NV worden conform het voorstel gewijzigd.
· Er is toestemming gegeven om maximaal 40 cumulatief preferente niet op de beurs verhandelbare aandelen (hierna genoemd: cumprefs) te emitteren tegen een uitgifteprijs van ¤ 250.000,--. Inmiddels zijn conform plan 34 cumprefs geplaatst. Het eigen vermogen zal hierdoor nog dit jaar met ¤ 8,5 miljoen worden versterkt.
· De vergadering is akkoord met het dividendvoorstel voor de cumprefs: 6% cumulatief preferent dividend van de uitgifteprijs op jaarbasis vanaf 2003, te betalen direct na goedkeuring van de jaarrekening door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders.
· Er is interesse in het emitteren van gewone aandelen aan bestaande aandeelhouders en geïnteresseerde medewerkers tegen een uitgifteprijs van ¤ 0,50. Begin 2003 zal dit verder worden uitgewerkt.
De sheets van de presentatie van de directie op de vergadering over de Gang van Zaken 2002 en Strategie 2003 zijn beschikbaar op de website van Simac (www.simac.nl) en op verzoek verkrijgbaar bij de vennootschap (040-2582700).


---


Noot voor de redactie (