ECOFYS

Persbericht 18 december, 2002

Ecofys breidt samenwerking met Chinese partner CREIA uit

Ecofys en CREIA (Chinese Renewable Energy Industries Association) hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend waarin ze hun samenwerking op het gebied van advisering voor duurzame energie, energiebesparing en klimaatverandering continueren en uitbreiden.

Samenwerking
De laatste drie jaar hebben Ecofys en de 'Chinese Renewable Energy Industries Association' (CREIA) nauw samengewerkt. Gedurende deze jaren hebben ze gezamenlijk beleidsstudies uitgevoerd en kennis opgebouwd met betrekking tot de toepassing en integratie van duurzame energiesystemen - zoals zonneboilers en zonnepanelen.

Partners
Ecofys en CREIA hebben overeenstemming bereikt om op basis van een 'preferred partnership' in China samen te werken in projecten op het gebied van klimaatverandering - inclusief het gebruik van Kyoto mechanismen -, duurzame energie en energiebesparing. De krachten van beide bedrijven worden momenteel gebundeld in het eerste 'Clean Development Mechanism' (CDM) project in China, dat is aangeboden aan de Nederlandse overheid onder het CERUPT programma. Indien het contract wordt getekend, zal China 'Certified Emission Reductions' (CERs) van dit CDM project verkopen aan de Nederlandse overheid. Op deze manier kunnen beide landen hun emissiedoelstellingen behalen tegen relatief lage kosten.

CREIA
CREIA (www.creia.net) stimuleert de toepassing van geavanceerde technologieën door duurzame energie-ondernemingen in China en ontwikkelt actief capaciteit voor de snelle industrialisatie van de Chinese duurzame energiesector.

Ecofys bv
Ecofys (www.ecofys.com) is een vooraanstaand bedrijf op het gebied van duurzame energie en energiebesparing. Meer dan 150 medewerkers in zes landen leveren geïntegreerde duurzame energieoplossingen. Ecofys is onderdeel van de Econcern groep (www.e-concern.com), met de missie 'een duurzame energievoorziening voor iedereen'.