Politie Gelderland-Midden

Ede, getuigen hielden steigerdief aan
Publicatiedatum: 18-12-2002

Een 22-jarige man uit Veenendaal is op woensdag 11 december rond 17.28 uur door de politie over genomen, nadat hij door een 22-jarige inwoner uit Scherpenzeel en een 36-jarige inwoner uit Kootwijkerbroek werd overlopen en kon worden aangehouden bij een diefstal. De man probeerde aanvankelijk - zonder buit - te ontkomen, maar moest deze poging uiteindelijk opgeven.

De mannen zagen de verdachte toen ze bij een pand aan de Woutersweg materialen kwamen halen. Maar de verdachte zag hen ook. Want ook hij probeerde materialen (een rolsteiger) te halen. Alleen had hij daar geen toestemming voor en dus ruimde hij met zijn bestelbus snel het veld.

Gevolgd
Maar de kordate getuigden besloten de man te volgen. En dus reden de beide bestelauto's achter elkaar aan over de Lunterseweg (Ede), Edeseweg (Lunteren), Dorpsstraat en Zandkampweg. Uiteindelijk lukte het de getuigen op de Veenweg om naast de verdachte te komen. Het moment waarop hij zijn vluchtpoging staakte en door de getuigen werd aangehouden. De man is daarop zo snel mogelijk aan de politie overgedragen. Inmiddels is het onderzoek afgesloten. De man heeft bekend een rolsteiger te willen stelen. Omdat hij echter werd betrapt, was hij niet verder gekomen dan het open breken van een deur. De schade wil hij vergoeden. Hij is inmiddels weer op vrije voeten, doch niet nadat hij een dagvaarding uitgereikt had gekregen.

Voor nadere informatie:
Bureau Communicatie
District West-Veluwe Vallei
Politie Gelderland-Midden
Harry Munniksma
0318 - 688221

---

Barneveld, gewonde bij verkeersongeval A1
Publicatiedatum: 18-12-2002

Bij een verkeersongeval op de A1 ter hoogte van Barneveld is dinsdagnacht een 43-jarige man uit Apeldoorn gewond geraakt en ontstond aanzienlijke schade. De Apeldoorner reed van Amersfoort richting Apeldoorn en raakte omstreeks kwart over een vermoedelijk ten gevolge van te hoge snelheid de macht over het stuur kwijt en sloeg met zijn voertuig enkele malen over de kop, waarbij het gehele dak van de auto werd afgerukt. Een tweetal achterop komende automobilisten liepen eveneens schade op toen zij over de brokstukken reden. Daaronder bevonden zich enkele militairen van de Geneeskundige Dienst die de eerste hulp verleenden aan het slachtoffer. De Apeldoorner is later ter behandeling naar het Lucas-ziekenhuis in Apeldoorn overgebracht ter behandeling van zijn verwondingen. Hij bleek uiteindelijk een hoofdwond te hebben opgelopen en is inmiddels weer thuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---