Gemeente Duiven


Nieuwsberichten

18-12-2002

Thijs Janssen benoemd tot preparatist bij de brandweer Duiven

Het college van B&W heeft op dinsdag 10 december jl. besloten de heer Thijs Janssen per 1 januari 2003 te benoemen tot medewerker preparatie van de brandweer Duiven.

foto Thijs Janssen De heer Janssen is als medewerker preparatie verantwoordelijk voor de preparatietaken binnen de vrijwillige brandweer Duiven en ontwikkelt mede het beleid. Hieronder valt de totale ondersteuning op administratief en organisatorisch gebied (waaronder personeelsadministratie), het verzorgen van opleidings- en oefenplannen. Maar ook de zorg voor materieel, verbinding en uitrusting, bluswatervoorziening behoort tot de taken van de preparatist. Verder gaat de heer Janssen zich bezig houden met de zorg voor uitvoering Arbobeleid en het opstellen en actueel houden van aanvalsplannen en bereikbaarheidskaarten van gebouwen.

De vrijwillige brandweer van Duiven bestaat uit 34 vrijwilligers. De gemeente Duiven heeft tezamen met de gemeente Rheden invulling gegeven aan de functie van brandweercommandant. De ondersteuning van de commandant, voor zowel de gemeente Rheden als Duiven, vindt plaats vanuit de brandweerkazerne in Velp. Ter uitbreiding van deze ondersteuning, met name voor de gemeente Duiven, is Thijs Janssen aangesteld als preparatist. De heer Janssen zal daarom zowel vanuit Duiven alsook vanuit Velp zijn werk gaan uit oefenen.

Thijs Janssen is al sinds 1979 actief bij de brandweer Duiven. Sinds oktober van dit jaar vervult hij de vrijwillige functie van postcommandant. Daarnaast wordt Thijs Janssen nu dus full-time beroepskracht van de brandweer.