Gemeente Den Haag

2002-12-17: Opening fototentoonstelling 'Kijk eens bij elkaar in de keuken'


---

Burgemeester W.J. Deetman opent op vrijdag 20 december in het Atrium van het stadhuis de fototentoonstelling Kijk eens bij elkaar in de keuken. De expositie vormt een blauwdruk van de Haagse samenleving anno 2002.
De fotos zijn tegelijkertijd te zien op de bouwschuttingen van de Drie Hoekjes (Prinsestraat) en op de muur van de penitentiaire inrichting Scheveningen (Van Alkemadelaan).

Nieuwe schuttingtaal
Er wordt in Den Haag veel gebouwd. Niet de bouwputten, maar kunst gaat het gezicht van Den Haag bepalen. De methode is even simpel als effectief: de schutting rondom de bouwplaats wordt versierd met fotografische kunstwerken.
Kijk eens bij elkaar in de keuken is een fototentoonstelling van de grootste (eet)culturen in Den Haag. Acht getalenteerde fotografen hebben het afgelopen jaar de zeer verschillende culturen vastgelegd.

Het project is georganiseerd door de ideële Stichting De Versiering. De Versiering is een organisatie die als doel heeft de overlast van bouwwerken zoveel mogelijk te minimaliseren door middel van (tijdelijke) kunst. Eerdere projecten zijn de Groene Dame op de Grote Mark, Haagse Groetjes onder de Hoftoren en de fototentoonstelling Vriendjes in de Schilderswijk (Hobbemastraat).

last update: 17-12-2002 16:43:14 ;pag.: 17401; auteur: 616;cat.: