Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 20-12-2002 Persberichten district Eemland zuid, 10.00 uur

Verkeersongeval Rijksweg A28

AMERSFOORT Donderdagavond vond een kopstaart botsing plaats op de Rijksweg A28 waardoor een bestuurder pijn in zijn borst kreeg door de opengeklapte airbag.

Omstreeks 21.15 uur kreeg de politie de melding binnen van een kopstaart botsing op de A28 waarbij een personenauto en een trekker met oplegger betrokken waren. De bestuurder van de personenauto, 65-jarige man uit Emmen, reed door onbekende reden op de trekker en door het openklappen van de airbag kreeg hij last van zijn borst. De bestuurder van de trekker, een 42-jarige man uit Etten-Leur liep door de aanrijding geen letsel op.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT Donderdagavond heeft de politie een bestuurder van een personenauto aangehouden vanwege het rijden onder invloed.

Omstreeks 22.00 uur zagen surveillanten een auto op de Saturnus geparkeerd staan en de bestuurder probeerde weg te rijden. Dit lukte echter niet. De surveillanten gingen een kijkje nemen en merkten dat de 50-jarige man uit Amersfoort gedronken had. Uit de ademanalyse bleek de man een promillage van 1,4 in zijn lichaam te hebben. Hierdoor is zijn rijbewijs ingenomen.