Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Voorstel Dagelijks Bestuur ZuiderAmstel voor Afvalstoffenheffing 2003

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel ZuiderAmstel is in zijn vergadering van 26 november jl. akkoord gegaan met het tarief voor de Afvalstoffenheffing in 2003. Het voorstel is om volgend jaar per huishouden ¤ 240,05 te berekenen. Minima krijgen volledige kwijtschelding en een-persoonshuishoudens 25 % korting. Voor bedrijven wordt het Reinigingsrecht in 2003 ¤ 752,60. De stadsdeelraad behandelt op 17 december as. dit voorstel van het Dagelijks Bestuur.

De Afvalstoffenheffing voor huishoudens volgend jaar valt door het voorstel van het Dagelijks Bestuur 15% hoger uit dan in 2002. Dit is vooral te wijten aan de groeiende kosten die gemoeid zijn met het huisvuilophalen en omdat er in stadsdeel ZuiderAmstel vanaf 2003 gedurende enkele jaren twee systemen afvalverwerking naast elkaar zullen functioneren: de traditionele huisvuilinzameling en een nieuw ondergronds afvalinzamelsysteem.
Het ondergronds afvalinzamelsysteem wordt stapsgewijs ingevoerd. De kosten van dit systeem zullen verspreid over enkele jaren worden doorberekend in de Afvalstoffenheffing.

Raadscommissie 2 van stadsdeel ZuiderAmstel buigt zich op 4 december as. om 20.00 uur over het voorstel van het Dagelijks Bestuur vóór de behandeling in de stadsdeelraad van 17 december as. om 20.00 uur in het stadsdeelkantoor op het President Kennedyplantsoen 1-3.