Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Brede School in Buitenveldert stap dichterbij

Kinderopvang- en welzijnsaanbieder Alcides en stadsdeel ZuiderAmstel tekenen op 12 december een samenwerkingsovereenkomst om een `brede school' in Buitenveldert te realiseren. De nieuwbouw van deze eerste brede school in ZuiderAmstel komt halverwege 2004 gereed. Ter voorbereiding hierop willen betrokken partijen nu alvast intensiever gaan samenwerken. Bij wijze van pilotproject zullen de Merkelbachschool, de 12e Montessorischool en Alcides vanaf 2003 gezamenlijk een aantal projecten en activiteiten gaan aanbieden, zo staat in de samenwerkingsovereenkomst.

Naast genoemde scholen participeren de peuterspeelzalen Sleutelbloem en Korenbloem, naschoolse opvang Octopus, Buitenvelderts Ontmoetingscentrum (BOC) en Het Lokaal (allen onderdeel van Alcides) in dit project. Zij verhuizen straks allemaal naar de nieuwbouw tegenover het Gelderlandplein aan de A.J. Ernststraat. Met uitzondering van BOC en Het Lokaal zitten zij nu al onder één dak in het voormalige Internationale Schoolgebouw aan de A.J. Ernststraat.

Namens stadsdeel ZuiderAmstel zal stadsdeelvoorzitter en onderwijswethouder Erik Koldenhof de overeenkomst ondertekenen. Maribi Gomez Iglesias, de nieuwe regiodirecteur ZuiderAmstel, zet de handtekening namens Alcides.

Locatie: Merkelbachschool, A.J. Ernststraat 873 Datum: 12 december, 16.30 uur

Brede school
`Brede school' is een door het rijk gestimuleerde ontwikkeling om buitenschoolse voorzieningen meer te verbinden met binnenschoolse voorzieningen om de ontwikkelingskansen van kinderen te vergroten. In de praktijk gaan schoolbesturen samenwerkingsrelaties aan met externe partners als zorg- en welzijnsinstellingen, kinderopvang, cultuureducatie en sport. De lokale overheid speelt daarbij de rol van aanjager en regisseur. De ene keer wordt het aanbod verspreid over de buurt aangeboden, de andere keer gebeurt het vanuit één multifunctioneel centrum.