Gemeente Rotterdam

Parkeertarieven gaan definitief omhoog

parkeermeter - (19-12) De gemeenteraad heeft definitief de parkeertarieven voor 2003 vastgesteld. Vanaf 1 januari 2003 gaan kortparkeren en parkeervergunningen op straat meer kosten. Ook de tarieven voor de parkeergarages stijgen. Personen die op straat niet voldoende of niet betalen voor het parkeren van hun auto gaan in het nieuwe jaar ook meer betalen aan boete.

De meeste parkeertarieven zijn in Rotterdam in de afgelopen twee jaar niet meer verhoogd. Met name het tarief voor parkeren in wijkgarages ligt ver onder de kostprijs. Om de garages optimaal te kunnen gebruiken wordt de verhoging van de tarieven in garages gecombineerd met het verhogen van de tarieven op straat.

De tarieven van vergunningen en bewonersdagdeelkaarten worden de komende tijd stapsgewijs aangepast aan de sinds 1996 gestegen prijzen; deze tarieven waren sinds de invoering van het betaald parkeren in Rotterdam niet verhoogd. De opbrengst van de verhoging van de tarieven, die voor 2003 wordt getaxeerd op een bedrag van 1,2 miljoen euro, komt volledig ten goede aan de realisatie van de collegeprioriteiten uit het collegeprogramma 2002-2006.

De raad heeft ook de parkeerverordening gewijzigd. De parkeerontheffing voor betaald parkeren wordt opgeheven, omdat die niet meer nodig is. Het maximum parkeertarief op straat wordt losgelaten. Stadstoezicht zal de rekeningen voor de parkeervergunningen per kwartaal verzenden in plaats van per maand. PvdA, D66, SP, Stadspartij en GroenLinks stemden tegen het voorstel.

Meer berichten uit de raadsvergadering van 19 december 2002