Gemeente Zwolle

Print pagina Reacties

Digitale Gids van Zwolle


Datum uitgave: 19-12-2002

Onderwerp: woonomgeving

De website van Zwolle heeft er weer een prettige faciliteit bij: vanaf vandaag is de digitale stadsgids van Zwolle op het internet. De gids is de digitale versie van het boekje dat al jarenlang verspreid wordt onder de inwoners van Zwolle. In de digitale gids zijn de adresgegevens gekoppeld aan een schaalbare kaart. Zoekt een bezoeker bijvoorbeeld naar de basisscholen in een bepaalde wijk, dan klikt hij op de wijk van zijn keuze en geeft vervolgens aan dat hij daarin de gegevens van de basisscholen wil zien. Er wordt dan een kaartje getoond van de betreffende wijk met daarin de blauwe stippen die de basisscholen voorstellen. Klikt de bezoeker op een van de stippen dan worden de adresgegevens en de links naar de eventuele site van die school getoond. De sitebezoeker kan ook andersom werken: dus de kaart bij de gegevens zoeken.

De gids voorziet in een grote behoefte. Regelmatig krijgt de Afdeling Communicatie vragen over het opnemen op de Zwolse site van gegevens van particuliere instellingen. Tot nu toe gebeurde dat uitsluitend door een link naar de website van de betreffende instelling te maken.

De gids is in opdracht van de Gemeente in samenwerking met Suurland/Falkplan ontwikkeld. De stadsgids voor Zwolle is gebaseerd op systeem dat ook door andere gemeenten gebruikt kan worden.Voor het actueel houden van de gegevens zorgt Wegener/Suurland b.v . Voorlopig worden de gegevens minimaal 3 maal per jaar bijgewerkt. Daarnaast is het mogelijk via het e-mailadres dat in de gids is genoemd wijzigingen of aanvullingen door te geven. In de toekomst vindt permanente updating plaats.

De gids is vanaf vandaag via een knop op de startpagina van www.zwolle.nl bereikbaar.

Bron: Afdeling Communicatie
Datum van 19-12-2002 tot 08-01-2003