Politie Midden- en West Brabant

Onderzoeken Vuren en Breda gevoegd

Breda, 20 december 2002

Gezamenlijk persbericht Openbaar Ministerie en politie

Onderzoek naar dode vrouw wordt voortgezet door Openbaar Ministerie in Breda

De 51-jarige man uit Breda die op 12 december 2002 is aangehouden in het kader van het onderzoek naar de dood van de 47-jarige vrouw uit Huizen die in Vuren is gevonden op 27 november 2002, is inmiddels ook verdachte in het onderzoek naar de dood van een in Breda gevonden stoffelijk overschot van een vrouw.

De verdachte is op 17 december 2002 door de Rechter-Commissaris in Arnhem in bewaring gesteld in het kader van het onderzoek naar de dood van de vrouw uit Huizen. Vandaag zal de verdachte worden voorgeleid aan de Rechter-Commissaris in Breda inzake het onderzoek naar de dood van de in Breda gevonden vrouw.

In overleg tussen de betrokken officieren van justitie in Breda en Arnhem is besloten dat beide voornoemde onderzoeken zullen worden samengevoegd en zullen worden voortgezet onder verantwoordelijkheid van het Openbaar Ministerie in Breda.

Op 27 november 2002 werd in Vuren het stoffelijk overschot gevonden van een 47-jarige vrouw uit Huizen. Door de politie Gelderland Zuid, in opdracht van de Rechter-Commissaris, is in het kader van dit onderzoek huiszoeking gedaan op een drietal adressen. Bij één van deze huiszoekingen werd in Breda het stoffelijk overschot aangetroffen van een vrouw, die inmiddels is geïdentificeerd als een 28-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats.

De voorlichting over het totale onderzoek zal vanaf heden worden gedaan door de politievoorlichters in Breda in overleg met het Openbaar Ministerie in Breda

Bron: Willem van Hooijdonk