Gemeente Amsterdam

Nieuwe directeur projectbureau amsterdam zuidas 20 december 2002 - Remco Asselbergs

Het college van B&W heeft de benoeming van Jan Stoutenbeek tot nieuwe projectdirecteur Zuidas goedgekeurd. Hij zal samen met Robert Dijckmeester de nieuwe Zuidasprojectdirectie vormen. De heer Stoutenbeek is sinds 1995 betrokken bij de opzet en start van het Zuidasproject. Daarvoor was hij vanuit de gemeente Amsterdam onder andere verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het nieuwe hoofdkantoor van de ABN/AMRO bank.

Met deze benoeming zet het college de lijn die onder leiding van de huidige directeur Siwart Kolthek is ingeslagen voort. De heer Kolthek treedt per 1 februari 2003 terug. Het creëren van draagvlak en samenwerken met alle betrokken partijen, heeft al geleid tot de uitvoering van een aanzienlijk deel van de plannen en een vergevorderde voorbereiding van een aantal andere projecten.

De Zuidas is de gebiedsontwikkeling aan weerzijden van de A10-zuid, inclusief de uitbreiding van de infrastructuur, met als doel te komen tot een Amsterdams stadscentrum van de 21e eeuw. Een optimale menging van wonen, werken, voorzieningen en recreatie moet leiden tot een internationale stedelijke omgeving.

Pb-200

© Gemeente Amsterdam