Ingezonden persbericht


Sector Pers en Public Relations
Contactpersoon: Dries Vandermeersch
E. Jacqmainlaan 20 - 1000 Brussel
tel.: 02-790 93 06 - fax: 02-790 95 06 - gsm: 0477-23 13 57 e-mail: dries.vandermeersch@rago.be

Persbericht
Datum: 20 december '02
Fax / e-mail bestemd voor: Alle nieuwsredacties Betreft: Officieel onderwijs in Antwerpen sluit samenwerkingsakkoord Na het afsluiten van akkoorden met de Stad Gent, de provincie Oost-Vlaanderen en de provincie Vlaams Brabant werden nu ook in Antwerpen de onderhandelingen tussen de inrichtende machten van het officieel onderwijs met een positief gevolg afgerond. Tussen het stedelijk onderwijs Antwerpen, het provinciaal onderwijs Antwerpen en de scholengroep Antigon van het gemeenschapsonderwijs werd vorige dinsdag een protocol tot samenwerking afgesloten.

Samenwerking
Het doel van deze samenwerking is te komen tot een rationeler onderwijsaanbod, het verhogen van de onderwijskwaliteit en het rationeler en effeciënter aanwenden van de onderwijsmiddelen. Hiervoor werden afspraken op papier gezet over het secundair onderwijs, het volwassenenonderwijs, het deeltijds kunstonderwijs, netoverschrijdende kennisuitwisseling en gemeenschappelijk gebruik en uitbouw van het onderwijspatrimonium.

Gemeenschaponderwijs-Officieel gesubsidieerd onderwijs Het gemeenschapsonderwijs heeft nu met een groot deel van de inrichtende machten van het officieel gesubsidieerd onderwijs samenwerkingsverbanden afgesloten. Deze samenwerkingsverbanden omvatten iets meer dan 50% van de leerlingen uit het secundair onderwijs in het officieel gesubsidieerd net.

Met vriendelijke groeten
Dries Vandermeersch
Verantwoordelijke Pers-PR
Het Gemeenschapsonderwijs Stafcel Communicatie
E. Jacqmainlaan 20 1000 Brussel
tel: 02-790 93 06 fax: 02-790 95 06 GSM: 0477-23 13 57 e-mail: dries.vandermeersch@rago.be