Gemeente Rotterdam

B en W- bericht 20 december 2002 vorige vorige pagina | Print deze pagina print deze pagina

B en W-berichten geven de besluiten van de vergadering van het college van B en W weer. Bij veel besluiten die als formaliteiten zijn aan te merken, is alleen de essentie weergegeven, bij de meer nieuwswaardige besluiten worden ook de achtergronden van het besluit toegelicht.

Stedelijke Ontwikkeling en Beheer

1. Het college van B. en W. heeft het bestedingsverslag over het herstructureringsproject Kop Nieuwe Binnenweg vestgesteld en naar het ministerie van VROM gestuurd.

Sociale en Culturele Zaken

1. Het college van B. en W. heeft besloten uit het operaproductiebudget subsidies toe te kennen aan drie operaproducties:
* de opera Oberto, Conte di San Bonifacio van G. Verdi die ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Rotterdamse Opera wordt uitgebracht;

* de soapera Achterlanden die door de stichting Theater Lantaren/Venster wordt geproduceerd en

* de opera The Medium/Telephone van G.C. Menetti die in 2003 wordt geproduceerd door de Rotterdamse Schouwburg in samenwerking met Domestica Rotterdam.

2. Het college van B. en W. heeft de procedure en het profiel voor de vacature directeur Museum Boijmans Van Beuningen vastgesteld.

3. Het college van B. en W. heeft ingestemd met het bestedingsvoorstel voor de OGGZ-subsidie 2003. Daarnaast heeft het college besloten dat wethouder Volksgezondheid in de volgende jaren namens het college het bestedingsvoorstel voor OGGZ-subsidie kan afhandelen. De OGGZ-subsidieregeling is jaarlijks beschikbaar als start- en stimuleringssubsidie voor vernieuwingsprojecten op het gebied van de Openbare Geestelijke Gezondheidszorg. Het budget voor de regeling bedraagt jaarlijks 365.000,-. Voor 2003 zijn verschillende projectvoorstellen ingediend.

4. Het college van B. en W. is akkoord met het omzetten van de geldlening van Stichting Zeemanshuis Rotterdam. De lening van 1.361.340.65, waarop gemeentegarantie was verleend, werd twintig jaar geleden afgesloten voor de aankoop van het pand Stella Maris aan de Willemskade. Het College heeft besloten de gemeentegarantie op de restantlening voort te zetten. Daarvoor is aan de algemeen directeur van dienst SoZaWe toestemming verleend om de leningsovereenkomst van de stichting Zeemanshuis Rotterdam te ondertekenen.

Sociaal Economische Zaken

1. Het college van B. en W. heeft besloten de hardheidsclausule uit artikel 63 Algemene Wet inzake Rijksbelasting van toepassing te verklaren op standplaatshouders van markten die in 2003 geconfronteerd worden met een tariefstijging van het precario van meer dan 5,7%. Per 1 januari 2003 wordt namelijk één uniform tarief gehanteerd. Voor 92 van de 286 standplaatshouders leidt dit tot forse tariefstijgingen. Voor hen is de hardheidsclausule van toepassing en wordt het nieuwe tarief gefaseerd ingevoerd.

2. Het college van B. en W. heeft de jaarstukken van Exploitatie Maatschappij Schelde Maas Beheer BV en Exploitatiemaatschappij Schelde Maas CV over 2001 vastgesteld. In beide maatschappijen is ondergebracht de samenwerking tussen Rotterdam en Zeeland Seaports voor de exploitatie van een havengebied ter grootte van ca. 140 hectare in Vlissingen.