Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 21-12-2002 Persberichten district Eemland zuid, 12.30 uur

Aanhouding opiumbezit

AMERSFOORT Vrijdagochtend heeft de politie een man aangehouden in verband met het bezit van een grote zak cannabis in zijn auto.

Omstreeks 11.00 uur zagen agenten een auto op de Amsterdamseweg rijden waarvan de bestuurder zonder handsfree set aan het bellen was. Tijdens de controle roken de agenten een hennepgeur en in een zak op de achterbank bleek 562 gram cannabis te liggen. De 41-jarige bestuurder uit Amsterdam is vervolgens aangehouden en meegenomen naar het bureau.

Aanhouding straatrovers

AMERSFOORT In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie twee verdachten aangehouden op verdenking van straatroof eerder die nacht.

De politie kon de verdachten, een 19-jarige man uit Almere en een 15-jarige jongen uit Amersfoort, aanhouden doordat een getuige zag dat zij een buit aan het verdelen waren. De politie hield hen omstreeks 02.45 uur aan op de Paternosterstraat. De buit, een portemonnee, was afkomstig van een beroving eerder in de nacht. De verdachten hadden de portemonnee uit een stilstaande taxi op de Hof gehaald toen de chauffeur ernaast stond te wachten.