Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave zondag 22 december 2002

* UITSLAANDE BRAND
In een pand aan de Gerdesiaweg is zaterdagmiddag brand ontstaan, waardoor een deel van een woning uitbrandde en omliggende woningen rook- en waterschade opliepen. Het vuur werd omstreeks half vijf ontdekt en is vermoedelijk veroorzaakt door een kaars op de televisie, die de bewoner niet had gedoofd toen hij rond vier uur zijn huis verliet. De brandweer bluste het vuur en niemand raakte gewond.


* DRIE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING EN OPENLIJKE

GEWELDPLEGING
SCHIEDAM - De politie van het district Schiedam heeft zaterdagavond drie jongens gearresteerd. Zij worden verdacht een 59-jarige Schiedammer te hebben mishandeld. Twee politiemensen liepen zaterdagavond in burger te surveilleren op het Hof van Spaland. Bij de blauwe brug hoorden ze een woordenwisseling en zagen dat drie jongens een oudere man belaagden en hem schopten. Toen de politiemensen een einde aan de vechtpartij wilden maken, namen de jongens de benen. Er werd direct om assistentie gevraagd en de jongens werden achtervolgd. Op het Sem. Dresdenplein ging het drietal een woning binnen. Daar werd het drietal aangehouden, twee hadden zich verstopt onder een bed. Het gaat om drie jongens van 15, 16 en 18 jaar oud, afkomstig uit Rotterdam en Schiedam. Ze zijn overgebracht naar een politiebureau en ingesloten, verdacht van mishandeling en openlijke geweldpleging.
De aanleiding was een voorval in een tram. De drie jongens maakten zoveel kabaal dat aangever had gevraagd of het wast rustiger kon. Toen hij uitstapte werd hij direct gevolgd door het drietal en op het Bachplein aangevallen en mishandeld. Aangever liep flink wat blauwe plekken op.