Politie Rotterdam-Rijnmond

Ochtenduitgave dinsdag 24 december 2002

* STEEKPARTIJ
Maandagavond kort na negen uur ontstond in de Eendrachtsstraat een onenigheid in de relatiesfeer tussen twee mannen. Daarbij werd een dertigjarige Rotterdammer met een mes in zijn schouder gestoken. De dader maakte zich na de steekpartij uit de voeten.

Het slachtoffer werd door GGD-personeel naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd. Door de recherche van het district Rotterdam-Centrum wordt een onderzoek naar de dader, van wie de identiteit bekend is, ingesteld.


* BEROOFD TIJDENS PINNEN
SCHIEDAM - Maandagavond kort voor negen uur werd bij een geldautomaat op het Bachplein een 56-jarige Schiedammer beroofd tijdens het pinnen. Op het moment dat de Schiedammer het gepinde geld (20 euro) uit de geldla wilde pakken, voelde hij dat een onbekende man hem met een onbekend voorwerp in de zij drukte. Toen het slachtoffer opkeek, griste de man het bankbiljet uit de geldla en rende ermee weg.


* DRIE SCOOTERDIEVEN- EN SLEUTELAARS AANGEHOUDEN

Maandagavond rond tien uur hield politiepersoneel van het district de Noordhoek in een kelderbox in de Bergstraat drie Rotterdammers (17, 18 en 20 jaar) aan, die daar een aantal bromscooters aan het monteren en demonteren waren. De politiemensen waren op het drietal geattendeerd door een Rotterdammer, die zijn vorige week gestolen bromscooter daar naar binnen zag brengen.

In de kelderbox en in de gemeenschappelijke berging werden in totaal vijf bromscooters en diverse losse onderdelen aangetroffen, die alle van diefstal afkomstig waren. De drie Rotterdammers werden voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.


* DODE MAN IN BOOTJE AANGETROFFEN
Maandagavond rond kwart voor tien werd in een bootje op een werf aan de J.A. Lebbinklaan het stoffelijk overschot aangetroffen van een 46-jarige Rotterdammer. Naar aanleiding van een melding hadden politiemensen van het district Oost daar een onderzoek ingesteld, waarbij het slachtoffer levenloos werd gevonden.

Omdat een politie-arts tijdens zijn onderzoek een misdrijf niet uitsloot, zal op het stoffelijk overschot van de Rotterdammer sectie worden verricht om de juiste doodsoorzaak te kunnen vaststellen.

Avonduitgave maandag 23 december 2002

* GEWAPENDE OVERVAL OP SLIJTERIJ
Maandagmorgen omstreeks kwart over negen vond in een slijterij in de Nobelstraat een gewapende overval plaats. Een nog onbekende man kwam de winkel binnen en vroeg aan een 36-jarige medewerkster om een fles champagne. Toen de vrouw de drank had gehaald, zette de verdachte plotseling een keukenmes op haar borst. Onder bedreiging van het wapen, moest het slachtoffer vervolgens geld uit de kassa halen. Nadat ze het geld, zo'n 200 euro, had afgestaan, werd ze met de champagnefles op het hoofd geslagen, waarna de overvaller met de buit ijlings de benen nam. De vrouw werd door GGD-personeel vervoerd naar het Sint Fransiscus Gasthuis voor behandeling aan het opgelopen hoofdletsel.


* HENNEPKWEKERIJEN, WAPENS EN ILLEGAAL VUURWERK IN TWEE WONINGEN

AANGETROFFEN
Politiepersoneel van het district Zuid (Vuurwerkteam, Districts Ondersteuningsgroep en wijkteam Hoogvliet) stelde maandagmorgen vroeg in twee woningen op de Texasweg onderzoeken in op grond van de Wet Wapens en Munitie. In één van de woningen werden een neppistool, luchtbuks en twee verboden messen aangetroffen, terwijl in de andere woning eveneens een nepvuurwapen werd gevonden. Tevens bleken in beide woningen twee hennepkwekerijen te zijn. Bij elkaar werden zo'n 260 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen. Voorts troffen de politiemensen in de twee woningen illegaal vuurwerk, onder meer lichtkogels en fakkels, aan. De bewoners van de woningen werden aangehouden. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt op grond van de Wet Wapens en Munitie, Opiumwet en het Vuurwerkbesluit.


* PATIËNT IN ZIEKENHUIS DOOR JUNK TIJDENS BEROVING MET INJECTIESPUIT

VOL BLOED TWEEMAAL GESTOKEN
SCHIEDAM - Maandagmiddag rond twee uur werd in een ziekenhuis aan de Burgemeester Knappertlaan een 50-jarige patiënt uit Schiedam in het trappenhuis tussen de zesde en zevende etage door een junk met een injectiespuit vol bloed tweemaal gestoken. De Schiedammer liep als patiënt in het trappenhuis met z'n discman, toen hij plotseling door de junk werd bedreigd en onder bedreiging van de injectiespuit werd gesommeerd de discman af te geven. Daarbij kwam het tot een handgemeen, waarbij de Schiedammer tweemaal (arm en been) met de injectiespuit vol bloed werd geïnjecteerd. De junk, die daarbij te kennen gaf dat hij Aids heeft, ging er vervolgens met de discman vandoor, terwijl de patiënt direct werd overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam, waar artsen direct met diverse onderzoeken en preventieve behandelingen begonnen. Direct na het steekincident werd in het ziekenhuis en in de wijze omgeving door politiemensen een onderzoek naar de dader ingesteld. Deze werd echter niet meer aangetroffen. Het gaat om een onverzorgd junkachtig type van vermoedelijk Marokkaanse afkomst, lengte ongeveer 1.80 meter met een pokdalig gezicht. De man was gekleed in een donkerkleurige trainingsjas. Personen, die maandagmiddag in of bij het ziekenhuis deze man hebben gezien of hem aan de hand van het signalement herkennen, wordt dringend verzocht de recherche van het district Schiedam te bellen via het telefoonnummer 0900-8844.


* HENNEPKWEKERIJ VEROORZAAKT WATERLEKKAGE

SCHIEDAM - Naar aanleiding van een melding over waterlekkage werd maandagmiddag door politiepersoneel van het district Schiedam een onderzoek ingesteld in een woning aan de Burgemeester Van Haarenlaan. De lekkage werd veroorzaakt door de watervoorziening van een hennepkwekerij, die direct werd ontmanteld. Zo'n 625 hennepplanten en de voor de groei benodigde apparatuur werden vervolgens vernietigd. Tegen de 20-jarige bewoner, die zich in de namiddag zelf meldde bij het politiebureau in Schiedam, werd op grond van de Opiumwet proces-verbaal opgemaakt.


* SNELHEIDSCONTROLES
Personeel van de Verkeerspolitie hield maandagmorgen en -middag radarsnelheidscontroles in de Vierhavensstraat, Boompjes, Vaanweg en Statenweg. Tussen zeven en negen uur flitste de snelheidsradar in de Vierhavensstraat 126 van de 1775 passerende automobilisten wegens overschrijding van de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 km/uur. Op de Boompjes, waar tussen zeven uur en kwart voor tien werd gecontroleerd, namen 129 van de 2200 passerende automobilisten het niet zo nauw met de maximum snelheid van 50 km/uur. Hoogste score bedroeg 86 km/uur. Tussen kwart voor elf en kwart over twaalf hielden op de Vaanweg 460 van de 2200 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 112 km/uur in plaats van de daar toegestane maximum snelheid van 50 km/uur. Op de Statenweg werd tussen kwart over twee en kwart voor drie gecontroleerd. Hier overschreden 16 van de 270 passerende automobilisten de 50 km-limiet. Hoogste score: 68 km/uur.


* WAARSCHUWING VOOR SMOEZENMAKER
ROZENBURG - De politie van het bureau Rozenburg waarschuwt voor een ongeveer 35-40-jarige blanke man, lengte tussen de 1.80 en
1.90 meter en met een opvallend gaaf gebit, die met een smoes maandagmorgen rond kwart over negen door een 76-jarige bewoonster van de Meerpaal in haar woning was binnengelaten. De man vroeg of hij even van de telefoon gebruik mocht maken om te bellen, omdat zijn oma in het ziekenhuis was opgenomen. Nadat hij aan de bewoonster een glas water had gevraagd, dat hij overigens liet vallen, bedankte hij na het gevoerde telefoongesprek en verliet de woning. Even later bleek dat hij twee portemonnees van de bewoonster had meegenomen, waarin zo'n 100 euro, enkele persoonlijke bescheiden en een giropasje.