AutoRai

24-12-2002

Mercedes-Benz SL 600 nieuw topmodel SL-Klasse

Uitzonderlijke prestaties, een comfortabel weggedrag en een luxe uitrusting zijn de kenmerken van de nieuwe Mercedes-Benz SL 600, die in januari 2003 op de North American International Auto Show in Detroit zijn wereldpremière beleeft. De SL 600 is het nieuwe topmodel van de succesvolle SL-Klasse en zal ook aanwezig zijn op de RAI in Amsterdam.

* 368 kW (500 pk) krachtig topmodel van de succesvolle SL-Klasse
* V12-biturbo-krachtbron met 800 Nm koppel
* Overtuigende rijprestaties en omvangrijke luxe-uitrusting
Een blik onder de motorkap laat een technologisch hoogstandje zien in de vorm van een nieuw ontwikkelde Mercedes-Benz twaalfcilindermotor. Uitgerust met twee turbocompressors, een lucht/water intercooler, driekleppentechniek, dubbele ontsteking en andere high-tech innovaties, is dit één van de meest geavanceerde automoblielmotoren ter wereld. En één van de krachtigste in zijn klasse. De V12 heeft een vermogen van 368 kW (500 pk) en een koppel 800 Nm, wat al beschikbaar is vanaf 1800 omw/min en op hetzelfde niveau blijft tot boven de 3600 omw/min. Met deze cijfers is het duidelijk dat de SL 600 ruim voldoende reserves heeft om iedere rijsituatie moeiteloos te bedwingen. De SL 600 accelereert van 0-100 km/h in 4,7 seconden en sprint van 60 naar 120 km/h in 4,9 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km/h.

De twaalfcilindermotor combineert zijn indrukwekkende vermogen met voorbeeldige souplesse en extreem stille werking. Ideale omstandigheden voor een geraffineerde en uiterst plezierige rijervaring.

Standaarduitrusting met COMAND, CD-wisselaar en soundsysteem Zoals van een topmodel mag worden verwacht, kent de SL 600 een bijzonder rijke standaarduitrusting. Nappa leren bekleding met V12-embleem in de hoofdsteunen alsmede hout en leer voor het stuurwiel en de hendel van de automatische transmissie geven het interieur zijn luxe karakter. Het communicatie-, informatie- en navigatiesysteem COMAND, een CD-wisselaar en een hoogwaardig BOSE soundsysteem zijn standaard aanwezig. Ook de parkeerhulp PARCTRONIC, Distronic (de cruise control met snelheidsafhankelijke afstandsregeling) en Keyless Go behoren tot de standaarduitrusting.

Uiterlijk onderscheidt de SL 600 zich door een grille met chroomaccenten, zilverkleurige remklauwen, V12-emblemen op de luchtinlaten aan de zijkanten en Bi-Xenon-koplampen. De standaard lichtmetalen velgen vallen op door hun kenmerkende design. Eveneens standaard zijn de actieve wielophanging Active Body Control (ABC), het nieuwe elektro-hydraulische remsysteem Sensotronic Brake Control (SBC) en het innovatieve Variodak. De Mercedes-Benz SL 600 wordt vanaf voorjaar 2003 geleverd.