Politie Amsterdam-Amstelland

Crimineel kwartet aangehouden
24-12-2002. De Centrale Recherche van de politie Amsterdam-Amstelland heeft in het kader van rechtshulp samengewerkt met de Duitse autoriteiten (Berlijn en München). Deze maand heeft die samenwerking geresulteerd in de ontmanteling van een goed georganiseerde criminele groep.

Onder supervisie van de officier van justitie van het parket Amsterdam werd naar aanleiding van een rechtshulpverzoek uit Duitsland een onderzoek gestart naar Nigeriaanse criminelen die in Amsterdam actief zouden zijn. De politie startte het onderzoek toen informatie binnenkwam dat een wereldwijd netwerk van koeriers zich bezig zou houden met het transport van harddrugs van Zuid-Amerika naar Europa. Binnen Europa werd het verder getransporteerd naar onder andere Nederland, Turkije en Italië.

De twee hoofdverdachten (34 en 38 jaar) zijn afkomstig uit Nigeria; een andere 34-jarige verdachte komt eveneens uit Nigeria en een 21-jarige vrouw (koerierster) komt uit Duitsland. Alle vier de verdachten zijn voorgeleid voor de officier van justitie. Voor drie verdachten is de uitlevering gevraagd door Duitsland.

Het onderzoeksteam heeft in vijf woningen (vier in Amsterdam en één in Friesland) zoekingen gedaan. Daarbij werden een vals paspoort en meerdere bescheiden aangetroffen die in beslag zijn genomen.
---

Gewapende overval op winkel
24-12-2002. Gistermiddag rond halfvijf is een winkel aan de Sam van Houtenstraat overvallen. De overvaller kwam gemaskerd de zaak binnen en bedreigde de twee personeelsleden met een vuurwapen. Hij eiste geld. Nadat hij een onbekend geldbedrag buit had gemaakt verliet hij de zaak. Niemand raakte gewond.


---

Aanrijding: fietser zwaargewond
24-12-2002. Gistermiddag rond kwart voor vier raakte een 29-jarige vrouw ernstig gewond toen zij met haar fiets in aanrijding kwam met een touringcar op de kruising Hobbemakade-Ceintuurbaan. Ze kwam onder de bus terecht en moest door de brandweer uit haar benarde positie worden bevrijd. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen.


---

Ramkraak kledingzaak
24-12-2002. Vannacht rond kwart over vier heeft een ramkraak plaatsgevonden op een winkel in de Beethovenstraat. De pui van de zaak werd door een auto geramd. Hierbij werd een hoeveelheid kleding buitgemaakt. In de omgeving van de winkel werd een beschadigde personenauto aangetroffen. Deze auto die vermoedelijk bij de diefstal gebruikt is, werd in beslag genomen.


---